header image
 

Royal Palm Reserve

Natuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in het Royal Palm Reserve op Jamaica. Het park is gelokaliseerd in het Black River Great Morass. Het Royal Palm Reserve is één van de grootste attracties voor het eco-toerisme op het eiland.

In het Royal Palm Reserve zijn heel veel palmbomen te bewonderen.

Liefhebbers van palmbomen moeten naar het Royal Palm Reserve togen. In dit park staan ontelbaar veel palmbomen.

Het veengebied heeft een oppervlakte van 300 hectare en maakt zogezegd onderdeel uit van het veel grotere Black River Great Morass met een oppervlakte van 6.000 hectare. Aan de oostkant wordt het Royal Palm Reserve begrensd door de Negril Hills en aan de westkant door de Orange Bay Community. De Royal Palm Reserve is de grote versie van het Paradise Park, een ander natuurgebied op Jamaica.

Unieke palmsoort

Zoals de naam al doet vermoeden, groeien er in het Royal Palm Reserve heel veel palmbomen van de soort Royal Palm (Roysonea princeps). Een zeer zeldzame palmsoort die alleen maar op Jamaica groeit. Aanvankelijk kwam de Royal Palm alleen maar voor in het Royal Palm Reserve, maar men heeft de plant nu op meerdere plaatsen op het eiland geplant om zo te voorkomen dat hij uitsterft. Daarnaast komen er meer dan honderdnegentien verschillende andere soorten planten voor in het Royal Palm Reserve.

Vogelspotten

Het Royal Palm Reserve is de perfecte plaats voor mensen die van vogelspotten, sportvissen en wandelen houden. Er zijn verschillende mooi aangelegde paden aanwezig. Als je over deze paden gaat wandelen, hoor en zie je de mooiste vogels die je maar kunt bedenken. Sommige van deze vogels zijn endemisch en komen dus alleen maar op Jamaica voor. Het is mogelijk om het Royal Palm Reserve te verkennen in gezelschap van een gids.

Educatiecentrum

In het Royal Palm Reserve is ook een museum (educatiecentrum) aanwezig waar heel veel boeken en verschillende tentoonstellingen zijn te bewonderen. In het gebied is bovendien een hoge uitkijktoren aanwezig. Deze uitkijktoren heeft een hoogte van ruim 9 meter. Krokodilliefhebbers kunnen hun geluk niet op in het Royal Palm Reserve. In het park is namelijk een krokodillenboerderij aanwezig. Op deze boerderij worden spitssnuitkrokodillen gehouden.