header image
 

Paintballen

Paintballen (paintball) zag het levenslicht in de Verenigde Staten. Tijdens de jaren tachtig van de vorige eeuw begon het spel voor het eerst op te komen in Amerika. Onder paintballen wordt de sport of bezigheid verstaan waarbij er met verfballetjes op elkaar wordt geschoten door de deelnemers. Deze verfballetjes hebben een vulling van een gelatinekleurenmengel. Dit gelatinekleurenmengel is onschadelijk voor het milieu en wordt, nadat het met water in contact komt, afgebroken.

Gelaatsmasker dragen als je gaat paintballen

Op het moment dat er een verfballetje de loop van een paintballgeweer verlaat, ontstaat er een grote kracht. Het is daarom dat het verplicht is om een gelaatsmasker te dragen tijdens het spel om te voorkomen dat er letsel ontstaat aan het hoofd. Als je gaat paintballen, kun je verschillende soorten spellen spelen: Free-For-All, AU-game, Presidentenspel, Central Flag, Capture the Flag en Total Elimination (Team Deathmatch, Last Man Standing).

Paintballen op Jamaica is de moeite waard.

Paintballen op Jamaica is heel erg spannend. Je speelt het spel in een adembenemend mooi landschap.

Total Elimination is het meest gespeelde spel bij paintball. De regels zijn bij dit spel heel eenvoudig. Er zijn twee groepen aanwezig, waarbij ieder lid van de andere groep aangeschoten moet worden. Als alle leden van de ene groep zijn aangeschoten, heeft de andere groep gewonnen. Als je Capture the Flag speelt, bezit iedere groep een vlag. Het is aan de andere groep de opdracht om de vlag van de tegenstander te veroveren. Als dat lukt, ben je de winnaar van het spel.

Locaties waar je kunt paintballen

Jamaica kent verschillende locaties waar je heerlijk kunt paintballen. Er zijn derhalve ook verschillende aanbieders van dit spel op het Caribische eiland aanwezig. Het is aanbevelenswaardig om te gaan paintballen op Jamaica. Het personeel van de meeste hotels & resorts is prima op de hoogte van de locaties waar je kunt gaan knallen met verfballetjes op het Caribische eiland. Als je dan zo’n hele dag in de weer bent geweest, zorgt datzelfde personeel voor een heerlijk hapje en drankje.