header image
 

Varen met duikboot

Als je op Jamaica over het strand aan het banjeren bent en je kijkt naar de azuurblauwgekleurde Caribische Zee, wil je feitelijk maar één ding: zwemmen, snorkelen of duiken! Je voelt de behoefte om één te worden met het zeewater dat het reggae-eiland omspoelt! Toch zijn er mensen die dat heel graag zouden willen, maar dat toch niet durven te doen. Zij hebben angst om het zeewater te betreden. Uiteraard is dat heel erg jammer. De onderwaterwereld van Jamaica is namelijk van een onbeschrijfelijke schoonheid. Een wereld die de thuisbasis vormt voor sprookjes-achtige koraalformaties en fraai gekleurde koraalvissen. Gelukkig is het óók voor mensen die niet durven te zwemmen, snorkelen of duiken mogelijk om deze wereld te verkennen. Zij kunnen namelijk aan boord stappen van een echte duikboot die speciaal voor toeristen is geprepareerd. De Atlantis Submarine is de naam van deze duikboot. Varen met duikboot is top!

Varen met duikboot is spannend

Het spreekt voor zich dat een vaart met de Atlantis Submarine een groot spektakel is voor de mensen die mee aanboord gaan. Er wordt met de duikboot gedoken tot een diepte van meer dan 50 meter. Waanzinnig natuurlijk! Op het moment dat de duikboot onder het water verdwijnt, begint het grote avontuur. De mensen die aanboord van het schip zijn, kijken door de raampjes naar buiten. Doorgaans melden zich dan exotische vissen en andere zeedieren aan de andere kant van het venster. Voor de opvarenden is dat natuurlijk een geweldig gezicht. Het komt ook regelmatig voor dat je sportduikers vanuit de duikboot aan het werk ziet. Ook dat is heel erg leuk om te bekijken!

Varen met duikboot in de wateren van Jamaica is heel erg leuk.

Duikboten heb je in allerlei soorten en maten. Dat varieert van 1-koppige duikboten tot onderzeeërs waar meer dan 150 man met mee kan.

Het rif van Jamaica zit vol met de meest wonderbaarlijke bewoners. Alle vissoorten hebben hun eigen plek op het rif. In dat opzicht is het een wonderbaarlijk samenspel tussen tientallen verschillende koraalsoorten en dito vissoorten. Het is zeer de moeite waard om foto’s en filmopnames van de vissen te maken.