header image
 

Vliegtuigspotten

Het is feitelijk nog steeds een soort wonder dat er vliegtuigen bestaan. Als je naar de hemel kijkt en je neemt een vliegtuig waar, ben je nog steeds min of meer verwonderd. Bij het leeuwendeel van de mensen blijft het bij deze verwondering, andere mensen daarentegen willen er meer mee doen. Zij vinden het geweldig om vliegtuigen te fotograferen en te documenteren. Zij worden vliegtuigspotters genoemd. Vliegtuigspotters doen aan vliegtuigspotten.

Vliegtuigspotten op Schiphol

Op Schiphol zijn iedere dag tientallen vliegtuigspotters actief. Zij nemen dagelijks stelling op de meest ideale plekjes en laten dan hun camera’s ratelen en flitsen. Het nadeel van Schiphol is natuurlijk het Hollandse klimaat. Het is uiteraard geen pretje om de hele dag te vernikkelen van de kou. Het vliegtuigspotten wordt vanzelfsprekend een hele andere hobby als de weersomstandigheden beter zijn. Op zo’n moment komt bijvoorbeeld Jamaica in beeld.

Vliegtuigspotten op Jamaica

Jamaica kent verschillende vliegvelden waar het een drukste van jewelste is met vliegverkeer. Ideaal voor spotters. En je staat altijd te spotten in geweldig weer. Het klimaat op Jamaica is namelijk fantastisch. Temperaturen van rond de 30 graden Celsius zijn iedere dag aan de orde. Doordat er immer passaatwinden over het eiland blazen, is het op Jamaica ook nooit benauwd. Het voelt als een lekkere föhn. Daar zit overigens wel iets verraderlijkst aan. Doordat je de hitte van de zon niet voelt, kun je gemakkelijk verbranden. Zorg er dus immer voor dat de onbedekte delen van de huid goed zijn ingesmeerd en dat je altijd een petje draagt als de zon schijnt.

Vliegtuigspotters komen op Jamaica helemaal aan hun trekken. Zij kunnen gaan vliegtuigspotten op het eiland.

Air Jamaica was de nationale luchtvaartmaatschappij van Jamaica. In 2011 werd het bedrijf overgenomen door Carribean Airlines.

In het buitenland moet je wel oppassen met het fotograferen van militaire vliegtuigen. Je loopt dan namelijk de kans om in grote problemen te komen. In het verleden zijn er weleens Nederlanders in het gevang terechtgekomen toen zij bij een militair vliegveld aan het fotograferen waren. Het is dan niet gemakkelijk om te bewijzen dat je niet aan het spioneren, maar gewoon een hobby aan het uitoefenen was.