header image
 

Varen met semi-duikboot

Duikboten spreken bij iedereen enorm tot de verbeelding. Het is natuurlijk heel erg spannend om onder water te verdwijnen en te kunnen genieten van de onderwaterwereld zonder een nat pak te krijgen. Duikboten worden grofweg voor vier doeleinden ingezet: militair, bedrijfsleven (off-shore bedrijven), wetenschap en toerisme. Op Jamaica is het mogelijk om met een duikboot mee te gaan, maar daarnaast kun je ook aanboord stappen van een semi-duikboot. Varen met semi-duikboot dus.

Varen met semi-duikboot is heel erg leuk op Jamaica

Er bestaan heel veel verschillende manieren om kennis te maken met de onderwaterwereld van Jamaica. Aan boord stappen van een semi-duikboot is daar één van.

Deze semi-duikboot luistert naar de naam Seaworld Explorer Semi-Submarine. Het kenmerkende aan dit schip is dat de onderkant doorzichtig is. De onderkant is namelijk gemaakt van een glazen wand die een diepte heeft van 1,5 meter.

Varen met semi-duikboot is fun

Iedereen die meevaart met de Seaworld Explorer Semi-Submarine, neemt plaats in het ruim van het schip en kan dus door de glazen wand naar het onderwaterleven kijken dat aanwezig is op Jamaica. Op Jamaica leven tussen de koraalriffen prachtig gekleurde vissen. Maar dat is nog niet alles. Met een beetje geluk spot je ook zeeschildpadden. Deze dieren hebben een prehistorische uitstraling en leefden al toen er nog dinosauriërs over het aardse oppervlak aan het rennen waren. Zeeschildpadden hebben geen kieuwen, maar bezitten longen. Dat is goed nieuws voor mensen, want ze zijn hierdoor genoodzaakt om af en toe naar het wateroppervlakte te komen om daar naar adem te happen.

Aan boord van de Seaworld Explorer Semi-Submarine krijg je wellicht ook nog de kans om kennis te maken met andere zeebewoners van Jamaica. Dolfijnen! Dolfijnen zijn bij iedereen zeer geliefd. Evenals zeeschildpadden hebben dolfijnen longen en zullen zich dus bij tijd en wijle moeten melden aan het wateroppervlakte om de noodzakelijke zuurstof te tanken. Dolfijnen maken indrukwekkende sprongen. Dit doen ze voor twee redenen. Aan de ene kant om met elkaar te communiceren. Aan de andere kant gewoon voor hun plezier!