header image
 

Trouwen

Trouwen op Jamaica! Dat is voor veel aankomende echtparen een grote droom. Jamaica is namelijk een superromantisch eiland. Wat te denken van de hagelwitte stranden, de wuivende palmbomen en de indrukwekkende watervallen. In zo’n entourage wil je elkaar wel het jawoord geven. En dan nog het weer. In Nederland loop je de kans dat de bruiloft letterlijk in het water valt, op Jamaica is dat uiteraard niet aan de orde. Daar is het immer stralend weer!

Papierwerk voor het trouwen

Natuurlijk moeten er wel een aantal zaken geregeld worden. Zo moet het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) verschillende documenten legaliseren. Dan moet je onder andere denken aan een eventuele verklaring van huwelijksbevoegdheid, een gemeentelijk bewijs van opneming in het Persoonsregister en een uittreksel van de geboorteacte. Op Jamaica wordt Engels gesproken, dus de bovengenoemde documenten moeten in het Engels opgesteld zijn. De volgende stap is dat het Consulaat de documenten certificeert. Op Jamaica zelf moet er vervolgens een verklaring worden afgegeven: de verklaring van geen huwelijksbeletsel. 2 dagen voordat de huwelijksinzegening plaatsvindt, moet de genoemde verklaring onder ede zijn afgelegd.

Op de stranden van Jamaica moet je gaan trouwen.

Het is uiteraard heel erg romantisch om op één van de fantastische stranden van Jamaica te trouwen.

Op Jamaica is het de gewoonte dat het huwelijk door een geestelijke wordt ingezegend. In Nederland wordt het huwelijk uiteraard ingezegend door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Als de geestelijke het huwelijk heeft ingezegend, ontvang je een zogenaamde ‘Certified copy of Mariage Register’. Met dit document kun je bij de overheid de huwelijksakte in je bezit krijgen. Mits je aan alle voorwaarden voldoet, is het op Jamaica mogelijk om binnen 24 uur na aankomst te trouwen.

Trouwen op het strand

Het aantal trouwlocaties op Jamaica is heel erg groot. Veel mensen kiezen ervoor om de ceremonie op een van de hagelwitte stranden te houden, op steenworp afstand van het resort waarin ze verblijven. De stranden van Jamaica zijn van een zeer hoge kwaliteit. Daarnaast zou je ook bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de groene binnenlanden. Jamaica is namelijk nog gezegend met een ongerepte oerwouden. Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om in zo’n groene zee in het huwelijksbootje te stappen.