header image
 

Snuba

Iedereen die op Jamaica op het strand staat en naar de Caribische Zee aan het kijken is, voelt de drang om direct het water in te duiken. Het zeewater op Jamaica is van zo’n aantrekkelijke kleur en bovendien is het water kristalhelder. Je wilt dan gaan sportduiken, snorkelen of zwemmen. Maar er is ook nog een fraai alternatief; snuba!

Betekenis van snuba

Wat betekent snuba? Als je het woord ontleedt, herken je er twee andere woorden in: sn-orkeling en sc-uba. En daarmee wordt het direct duidelijk wat er met de sport wordt bedoeld. Du moment een snubaduiker onder water aan het werk gaat, heeft hij een rechtstreekse verbinding met het oppervlakte middels een slang van 6 meter. Deze slang staat in verbinding met een duikfles die aan het oppervlakte meedrijft. Het mooie van deze onderwatersport is dat verder geen duikervaring noodzakelijk is om het te doen. Het is wel belangrijk dat het weer een beetje rustig is. Als de golven te hoog zijn, is het niet fijn met snuba aan de slag te gaan.

Snuba is een van de dingen die je kunt doen op Jamaica.

Murenen zijn prachtige vissen. Als je de onderwaterwereld van Jamaica betreedt, zul je ze zeker zien.

Het hoeft natuurlijk verder geen betoog dat het een geweldige ervaring is om in het water te zweven en de kleurrijke omgeving helemaal tot je te nemen. De koraalriffen van Jamaica zijn nog van een hoge kwaliteit. Het menselijke oog wordt getrakteerd op de fraaiste kleuren en vormen.

Voordelen van snuba

Als je snuba en sportduiken naast elkaar legt, is het wel duidelijk dat de eerstgenoemde heel veel voordelen boven het sportduiken heeft. Je hoeft niet eerst een duikbrevet te gaan halen vooraleer van de onderwaterwereld te kunnen gaan genieten. Daarnaast is het ook niet noodzakelijk om een zware luchtfles op je rug mee te nemen! Het sportduiken heeft uiteraard ook voordelen boven het snuba. Middels het duiken kun je veel dieper in de waterkolom afdalen en de vissen en het rif nog beter bekijken.