header image
 

Varen met speedboot

Miami Vice was toen het op de buis werd uitgezonden, een geweldige Amerikaanse tv-serie. Alleen al het intro-filmpje, wat te zien was voor aanvang van iedere episode, was overweldigend. Het intro-filmpje bestond uit allemaal snelle fragmenten van flitsende sporten. Zo zat er ook een scène in van ronkende powerboaten die aan het racen waren bij de wateren van Miami Beach. Er zijn heel veel mensen die een diepe fascinatie hebben voor hoge snelheden. Dat kan met auto’s, motoren, vliegtuigen en natuurlijk met boten. Hele snelle boten. Speedboten bijvoorbeeld. Ook kinderen vinden het geweldig als paps op het vakantieadres een middagje een speedboot huurt. Varen met speedboot dus!

Varen met speedboot is heel erg leuk

Het spreekt voor zich dat het op Jamaica mogelijk is om een speedboot te huren. Als je over de Caribische Zee aan het turen bent die Jamaica omspoelt, zul je heel veel speedboten waarnemen. Sommige speedboten hebben bovendien een enorm grote omvang. Als je zelf een boot wilt besturen, moet je uiteraard in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs. Dat is natuurlijk logisch. Een speedboot kan een moordwapen zijn als je er op een onverantwoorde manier mee omgaat. Op de Caribische Zee kan het heel erg druk zijn met andere watergebruikers (zwemmers, windsurfers, et cetera), dus je moet wel weten wat je doet. Maar iedereen kan natuurlijk met een speedboot meevaren en het sturen overlaten aan iemand die weet wat hij of zij doet.

Het is heel leuk om op Jamaica te varen met speedboot.

Met een speedboot kan een enorme snelheid worden bereikt, het geeft derhalve een enorme kick om aan boord te zijn.

Naast het feit dat het leuk is om van de snelheid te genieten als je met een speedboot vaart, is het varen ook een ideale gelegenheid om van de Jamaicaanse kustlijn te genieten. Langs de kust zijn heel veel dure huizen opgetrokken. Veel rijke Jamaicanen en gefortuneerde buitenlanders hebben een (tweede) huis aan de fraaie kust van Jamaica opgetrokken. Als je de kust van het Caribische eiland beter beschouwd, begrijp je precies waarom. Het heeft de uitstraling van een filmisch decor. Er zijn op het Bob Marley-eiland dan ook in de loop van de tijd honderden film geschoten.