header image
 

Mountainbiken

Er zijn heel veel manieren van fietsen; recreatief fietsen, wielrennen, mountainbiken, et cetera. Het grote voordeel van mountainbiken is uiteraard dat je dan met je fiets off-the-road kunt gaan en daardoor echt één met het landschap kunt worden. Jamaica is een hotspot voor mountainbikers; er kan op het koffie-eiland op een fantastische manier gemountainbiket worden. Als je op Jamaica wilt gaan mountainbiken, zijn er verschillende opties. Je kunt een mountainbike huren, maar je kunt jezelf ook aansluiten bij een georganiseerde mountainbike-tour.

Tijdens het mountainbiken helm opzetten

Vanzelfsprekend moet je over goed materiaal beschikken als je op Jamaica gaat mountainbiken. Er bestaat immer een kans dat je onderuit gaat. Het dragen van een helm wordt dan ook aanbevolen als je op pad gaat. Het is sowieso aanbevelenswaardig om een helm of een ander hoofddeksel te dragen als je op Jamaica op een fiets stapt.

Mountainbiken op Jamaica is heel erg leuk.

Aan het einde van de mountainbike-tocht nog even naar het strand om van een zonsondergang te genieten.

Het gevaar van een zonnesteek kan namelijk altijd om de hoek komen. Het mooie van Jamaica is uiteraard dat het er immer mooi weer is. Echter de zon kan ook een grote vijand zijn voor het menselijke lichaam. Als je echter de juiste maatregelen neemt, kun je fijn van de tropenzon genieten. Het is die zon die jaarlijks miljoenen mensen naar het eiland trekt.

Tijdens het mountainbiken goed drinken

Als de mens in de zon komt, zal het lichaam er alles aan doen om te koelen om te voorkomen om niet oververhit te geraken. Dit lost het lichaam op door zoveel mogelijk te gaan zweten om op die manier warmte kwijt te raken. Als dit zweet niet wordt aangevuld, ligt verdroging en dus een zonnesteek op de loer. Dus als je op Jamaica gaat mountainbiken, moet je ervoor zorgen dat je voldoende water meeneemt. Bij voorkeur water. De lekkere (alcoholische) drankjes kun je beter gaan drinken als je weer terug bent in het hotel. Dat geeft dan natuurlijk heel veel voldoening na zoveel sportiviteit.