header image
 

Windsurfen

Jamaica is een absolute topbestemming voor de windsurfsport. Op het eiland wordt aan alle voorwaarden voldaan om heerlijk te kunnen windsurfen. De belangrijkste voorwaarde is uiteraard dat het flink waait. Gelukkig is dat het geval. Bijna iedere dag van het jaar waait het op het koffie-eiland. In het Caribische gebied heb je te maken met passaatwinden. Deze winden zijn geenszins vervelend. Ze komen eigenlijk wel heel goed van pas. Niet alleen als je een liefhebber bent van het windsurfen, maar ook om de hoge temperaturen een beetje te koelen.

Windsurfen op Jamaica is fantastisch

Jamaica is een fantastisch eiland voor liefhebbers van de windsurfsport. Zo kun je er torenhoge sprongen maken.

Windsurfen was in de jaren tachtig van de vorige eeuw een hele populaire sport in Nederland. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft het windsurfen echter een concurrent gekregen; kitesurfen. Laat onverlet dat het ‘surfen met de wind’ nooit helemaal weg is geweest.

Windsurfen over warm water

De grote voordelen van het watersporten op Jamaica zijn uiteraard de condities van het water waarop je aan het sporten bent. De Caribische Zee is van een ongekende schoonheid met prachtige kleuren en een zeer aangename temperatuur. Het is natuurlijk helemaal geen straf om daarin te kukelen als je aan het windsurfen bent. Sterker nog, het is wel even lekker om een beetje verkoeld te raken tijdens het sporten. Eén van de toplocaties voor de windsurfsport op Jamaica is de baai van Negril.

Op Jamaica zijn verschillende watersportondernemingen actief waar je surfspullen kunt huren. Als je nog geen of weinig ervaring hebt met windsurfen, is dat ook geen probleem. Bij de diverse windsurfscholen op Jamaica kunnen lessen worden gevolgd. Bij de windsurfscholen wordt les gegeven door ervaren instructeurs die precies op de hoogte zijn van de omstandigheden op het eiland. Op Jamaica worden het hele jaar door ook windsurfwedstrijden gehouden. Het is natuurlijk heel erg leuk om dat van de kant te bekijken.