header image
 

Karten

De auto is in Nederland de heilige koe. Al kost de benzine 10 euro per liter, men zal nimmer de auto laten staan. Autosport kan in ons land dan ook op heel veel aandacht rekenen. En die aandacht is de laatste tijd steeds groter geworden. Dat heeft uiteraard te maken met de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1-sport. Max Verstappen heeft het racen in zijn bloed zitten. Vader Jos reed gedurende zijn carrière meer dan honderd grands prix. Vader en zoon Verstappen zijn allebei begonnen met racen in een kart. Het mooie is dat iedereen kan gaan karten. Vrijwel in iedere Nederlandse stad is er wel een kartbaan.

Karten op Jamaica is geweldig.

Karten is voor jong en oud een hele leuke bezigheid. Zeker als de kartbaan zich op een tropische locatie bevindt.

Het is bovendien een hele toegankelijke sport. Of je nu jong of oud bent. Of je nu heel veel ervaring hebt of nog helemaal geen ervaring. Daarnaast is het niet vereist om een diploma of een rijbewijs te hebben om te gaan karten. Je gaat gewoon achter het stuur zitten en je drukt het gaspedaal in. Uiteraard is het ook op Jamaica mogelijk om te gaan karten. Op het tropische eiland zijn verschillende kartbanen aanwezig waar je heerlijk kunt gaan rondscheuren in de volle tropenzon. Het leeuwendeel van het personeel van de hotels & resorts op Jamaica kan jou precies vertellen waar zich de kartbanen bevinden.

Veiligheidsmaatregelen bij het karten

Doordat de snelheden zo hoog zijn, is karten niet zonder risico’s. Het is derhalve verplicht om een helm en een helmsok te dragen. Het spreekt voor zich dat er helmen en helmsokken op de Jamaicaanse kartbanen aanwezig zijn. Daarnaast is het verplicht om gesloten schoenen te dragen als je op Jamaica in een kart plaatsneemt. Als je de genoemde veiligheidsmaatregelen in acht neemt, kan er niet veel mis gaan en kan de grote fun gaan beginnen. Zo is het bijvoorbeeld heel erg leuk om een wedstrijdje te houden met de medevakantiegangers!