header image
 

Paragliding

Jamaica is een groot eiland. Het is ongeveer twee keer zo groot als de Nederlandse provincie Gelderland. Het is ook een eiland met een zeer gevarieerd landschap. De mooie kustlijn wordt afgewisseld met oerwouden en hoge bergtoppen. Die grote hoogteverschillen maken het mogelijk dat Jamaica een ideale bestemming is om te gaan paraglijden (paragliden, skygliden, paragliding). Sommige mensen vinden het prachtig om een ‘luchtsport’ erop na te houden. Zij krijgen daar kick van. Het zijn adrenaline-junkies!

Soaren is noodzakelijk voor paragliding

Om te kunnen paraglijden, maken paragliders (skygliders) dankbaar gebruik van een parapente (chute, bestuurbaar glijscherm). Paraglijders maken gebruik van de luchtstroom om hun hobby te kunnen uitoefenen. Dit wordt soaren genoemd. Om te kunnen soaren, is een obstakel noodzakelijk. Daarbij kun je aan allerlei obstakels denken: bergen, heuvels, kliffen, dijken, dammen, gebouwen, et cetera. Het gaat er feitelijk om dat een aanstromende wind zich over een obstakel duwt.

Het is zeer de moeite waard om op Jamaica te gaan paragliding.

Paraglijden is een fantastische sport, zeker op Jamaica met diens schitterende landschap.

Op Jamaica kunt je het beste gaan soaren bij een aanlandige wind. Het is ook zo dat er minder wind noodzakelijk is naarmate het object groter is. Omdat de heuvels en bergen op het koffie-eiland vrij hoog zijn, is er dus niet veel wind noodzakelijk is om te kunnen paraglijden.

Hoge snelheden tijdens paragliding

Paragliders kunnen hele hoge snelheden ontwikkelen. Daarbij moet je denken aan meer dan 60 kilometer per uur. Als er paragliders in de lucht zijn, moet je goed opletten. Er kan dan een gevaarlijke situatie ontstaan. Je wilt natuurlijk niet dat er botsingen in de lucht ontstaan. De meeste mensen die op Jamaica gaan paraglijden, beheersen de techniek al, maar het is ook mogelijk om op het Rastafari-eiland een opleiding te volgen. Dat is toch een mooi verhaal om mee thuis te komen! Dat je tijdens je vakantie in het paradijs niet alleen op het strand hebt gelegen, maar dat je ook door de blauwe lucht hebt gevlogen.