header image
 

Kuurcentra & wellness

In Nederland moet je een vermogen betalen om te mogen relaxen op een kuurcentra of wellness-locatie. Als je echter voornemens bent om op vakantie te gaan naar Jamaica voor de zon, kom je feitelijk al terecht in één groot kuuroord. Alle ingrediënten zijn namelijk op het Rastafari-eiland aanwezig om de gemoedstoestand als kwik in een thermometer te laten stijgen. Leg voor de aardigheid Nederland maar eens naast Jamaica. In Nederland is het doorgaans koud en guur. Hoe anders is dat in de Caribische regio! Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 30 graden Celsius waarbij er bovendien een verkoelende passaatwind waait. Het is dus geenszins een benauwd klimaat. Het is een soort kuurcentra & wellness.

Kuurcentra & wellness op Jamaica is natuurlijk fantastisch.

Yoga is een mooie manier om de geest en het lichaam in evenwicht te brengen. Het is natuurlijk super om yoga-oefeningen op het Jamaicaanse strand uit te oefenen.

En dan de zee. De Noordzee is grauw, grijs en bovendien steenkoud. Het contrast met de Caribische Zee is overdonderend. De Caribische Zee is gezegend met een heel spectrum van de mooiste en meest hypnotiserende kleuren blauw. Bovendien is de Caribische Zee kraakhelder. Als je je hoofd onder het wateroppervlak steekt, heb je een onderwaterzicht van bijna 40 meter. Tel daarbij op dat het reggae-eiland is gezegend met de mooiste stranden van de Caribische regio. Al met al een omgeving om jezelf heel erg lekker bij te voelen.

Kuurcentra & wellness op Jamaica

Feitelijk hoef je dan al geen stap meer te zetten in de kuurcentra & wellness op Jamaica, maar ze zijn er wel. Heel veel zelfs! De kuurcentra & wellness van Jamaica zitten voornamelijk in de hotels & resorts van het Bob Marley-eiland. Op Jamaica wordt voornamelijk de naam SPA gebruikt voor kuurcentra- en wellness. Wij Nederlanders denken bij het woord SPA aan een watertje dat uit een Belgische bron wordt opgepompt.

Milk River Bath

Het meest bekende kuuroord van Jamaica is Milk River Bath. Dit kuuroord is al sinds de 18de eeuw in gebruik. Milk River Bath is een geneeskrachtige bron die haar werking te danken heeft aan de hoge radioactiviteit van het water. Mensen die lijden aan eczeem, artritis, spit, jicht en reumatitis schijnen er baat bij te hebben om zich te baden in het water van het kuuroord. Een zoutmijn is de bron van het Milk River Bath. Het water heeft een temperatuur van 25 graden Celsius. Je mag maximaal 15 minuten in het heilzame water verblijven.