header image
 

Negril Marine Park

Op 4 maart 1998 werd het Negril Marine Park officieel geopend. Het Negril Marine Park is één van de twee onderwaterparken van Jamaica. Het park beslaat een totaal oppervlakte van 160 km2 en strekt zich uit van de Davis Cove rivier tot aan St. John’s Point in Westermoreland in het westen van Jamaica.

In het Negril Marine Park kun je walvissen spotten.

Als je op Jamaica walvissen wilt spotten, kun je het beste naar het Negril Marine Park togen. In dit onderwaterpark is de kans het grootst dat je oog in oog met ze komt te staan.

Het park werd opgericht om te voorkomen dat het kwetsbare gebied verder zou gaan vervuilen. De grenzen van het Negril Marine Park lopen tot 3,2 kilometer zee-inwaarts. Sinds 2002 wordt het park beheerd door de Negril Coral Reef Preservation Society (NCRPS). Zo worden er onder andere patrouilles uitgevoerd om te kijken of de parkregels worden nageleefd.

Koraalriffen

Het Negril Marine Park herbergt koraalriffen, zeegrasbedden, mangrovebossen, stranden en kliffen. Het park is de maritieme component van de grotere Negril Environmental Protection Area (EPA) die vijf stroomgebieden en een belangrijk wetland (de Grote Morass) omvat. Een deel van het Negril Marine Park is de plaats waar de film ‘2000 leagues Under the Sea’ werd opgenomen in 1954. Het is natuurlijk van groot belang dat Jamaica grote delen van diens kust en zee beschermd, de onderwaterwereld van het Caribische eiland is namelijk uiterst kwetsbaar.

Rick’s Café

Negril wordt beschouwd als één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Jamaica en dat heeft verschillende redenen, zo is de sfeer er uiterst relaxt. De stad ligt op het meest westelijk gelegen puntje van het eiland; de zonsondergangkant van Jamaica. In Negril is onder andere het beroemde Rick’s Café te bezoeken. Rick’s Café ligt op een uiterst spectaculaire plek, namelijk op de top van de kliffen van Negril’s West End. Het is een sport geworden om van deze kliffen in het oceaanwater te springen. Daar is zelfs een speciale infrastructuur voor aangelegd. Waaghalzen maken de meest wonderbaarlijke sprongen van de kliffen. Erg leuk om naar te kijken, of om zelf te doen. Ook de zonsondergangen die hier zijn te beleven, zijn uitermate spectaculair.