header image
 

Rondvlucht maken

De stranden van Jamaica! Dat is één van de redenen waarom jaarlijks miljoenen toeristen in het vliegtuig stappen richting het reggae-eiland. Met name het noorden en westen van Jamaica zijn gezegend met witte, poederachtige stranden waar je heerlijk van de tropenzon kunt genieten. Naast stranden heeft Jamaica nog heel veel meer mooie landschappen zoals tropische regenwouden en wijdse vlaktes. Voor Caribische begrippen is Jamaica een vrij groot eiland. Het heeft een oppervlakte van ongeveer een kwart van Nederland. Het is zeer de moeite waard om het Caribische eiland met een auto te gaan verkennen. Wat ook een heel erg leuke optie is, is om Jamaica vanuit de lucht te bekijken. Een rondvlucht maken dus!

Rondvlucht maken met helicopter

Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Op het eiland worden rondvluchten aangeboden met kleine vliegtuigjes, maar ook met helikopters.

Een rondvlucht maken op Jamaica is zeer de moeite waard.

Vliegen met een helicopter geeft een enorme kick. Je krijgt het gevoel dat je een vogel bent.

Je kunt ervoor kiezen om een rondvlucht te maken over de toeristische gebieden van Jamaica. Dan vlieg je dus over diens wonderschone stranden, maar je kunt ook over de betoverende binnenlanden van het eiland vliegen.

Rondvlucht maken en genieten van het landschap

Wat je dan gaat zien is werkelijk fantastisch. Zogezegd is Jamaica in het bezit van tropische regenwouden. Wat verder heel bijzonder aan het eiland is, zijn diens rivieren. Jamaica heeft niet voor niets de bijnaam ‘rivieren-eiland’. Het hoeft verder natuurlijk geen betoog dat het vanuit de lucht een fantastisch gezicht is om te zien; kronkelende rivieren. Heel veel rivieren op Jamaica hebben overigens een verloop dat zich onder de grond afspeelt. Doordat de bodem van Jamaica zo poreus is, hebben de rivieren zich in de loop van de miljoenen jaren geslepen in de grond. Daardoor zijn er ook heel veel grotten ontstaan op het eiland. Als je een rondvlucht wilt maken, moet je uiteraard op een vliegveld zijn. Het Bob Marley-eiland kent verschillende vliegvelden waar rondvluchten worden aangeboden.