header image
 

Squashen

Hoewel je in eerste instantie niet zo snel Jamaica aan squashen koppelt, kunnen toeristen op de aanwezige indoorbanen wel degelijk tegen een squashballetje slaan. Deze indoorbanen bevinden zich op de plekken waar de toeristen zich over het algemaan ophouden. Dan moet je dus voornamelijk denken aan de noord- en westkust van het Caribische eiland in steden als Montego Bay en Negril.

Squashen is heel leuk

Squash wordt door twee personen gespeeld in een ruimte die gesloten is. Je kunt het in een bepaald opzicht vergelijken met het tennisspel. Uiteraard staan bij tennis de spelers tegenover elkaar en staan bij squash de spelers naast elkaar en kan gedurende het spel gebruik worden gemaakt van de muren. Bovendien is er geen net gespannen. De bal wordt bij squash gespeeld tegen de tegenoverliggende muur. Bij squash wordt gebruik gemaakt van een veld met de volgende afmetingen: breedte van 6,40 meter en lengte van 9,75 meter. Glas is het meest gebruikte materiaal voor de achtermuur op de squashbaan. De muren worden opgesierd met verschillende lijnen. Deze lijnen hebben allemaal een betekenis in het spel.

Het racket bij het squashen

In de handel zijn heel veel verschillende squashrackets te verkrijgen. Daarbij worden er verschillende materialen gebruikt. Eén van de belangrijkste eigenschappen van het racket is het gewicht. Naarmate een racket zwaarder is, kan er meer kracht mee worden ontwikkeld. Daar staat tegenover, dat als je een lichter racket hebt je meer controle over het racket en dus de bal hebt.

Het is heel erg leuk om op Jamaica te gaan squashen.

Als je gaat squashen, moet je zorgen dat je over goed materiaal beschikt.

Koolstofvezel, titanium, aluminium of een mix daarvan zijn de materialen die het meest worden gebruikt met productie van rackets. Naast het racket is uiteraard de bal ook onmisbaar als je wilt gaan squashen. De producenten van squashballen gebruiken verschillende materialen waardoor de ballen allemaal een verschillende ‘stuit’ hebben. De puntentelling van squash is in de loop van de tijd vaak veranderd. Sinds 1 april van 2009 wordt de huidige puntentelling gehanteerd, het zogenaamde par-11-systeem.