Zaken doen op Jamaica!

Niet iedere Nederlander toogt naar Jamaica om daar op het strand in de zon te gaan liggen. Er zijn ook landgenoten die zakelijke kansen op het Caribische eiland zien. Die een handeltje, een eigen onderneming op het eiland gaan opstarten. En gelijk hebben ze. Op Jamaica zijn heel veel mogelijkheden om geld te verdienen. Met name in de toeristische sector. De toeristische sector! Het leeuwendeel van de Jamaicanen verdient zijn of haar geld in de toeristenindustrie. Zowel direct als indirect.

Bij direct moet je onder andere denken aan hotels & resorts, restaurants en bedrijven die zich bezig met het vermaken van de toeristen. Bij indect moet je onder andere denken aan bedrijven die hotels & resorts bouwen en bij boeren die vee fokken en groentes en fruit verbouwen. De hotels & resorts van Jamaica zijn overigens van zeer grote klasse. De meeste hotels & resorts bevinden zich aan de noord- en westkust van het tropische eiland. Gelukkig staat Jamaica niet helemaal vol met hotels & resorts, er is ook nog veel ruimte voor de natuur. Een van de fraaie bewoners van die natuur is het Bahamadikbekje.

Bahamadikbekje

Het Bahamadikbekje is maar een klein vogeltje. De lengte van de fladderaar bedraagt slechts 18 centimeter. Het leeuwendeel van het verenpak van het Bahamadikbekje is zwart. Maar niet alles is zwart aan het beest. Zo heeft de keel een roodbruine kleur. Ook de opvallende wenkbrauwstreep heeft een roodbruine kleur. Het Bahamadikbekje houdt zich het liefst op in gebieden met veel struikgewas. Jamaica is overigens niet het enige (ei)land waar het dier valt te spotten. Andere landen waar hij is te zien, zijn Amerika, de Bahamas, de Dominicaanse Republiek, Haïti en de Turks en Caicos eilanden.