Veiligheid op Jamaica!

Veel mensen vragen zich af of Jamaica wel een veilige vakantiebestemming is. Het antwoord op deze vraag is volmondig ‘ja’. Als je op vakantie gaat, moet je ook je gezonde verstand meenemen. Dat geldt ook voor als je voornemens bent om naar het Bob Marley-eiland af te reizen. Zo moet je niet met luxe sierraden en dure sieraden over de Jamaicaanse straten gaan flaneren.

Het probleem met veiligheid en criminaliteit heeft immer te maken met welvaartsverschillen. In sommige delen zijn de verschillen tussen arm en rijk torenhoog. Op zo’n moment beginnen de problemen. Zolang dat verschil tussen arm en rijk niet wordt opgelost blijf je die problemen houden.

Een andere vorm van criminaliteit op Jamaica heeft te maken met de drugshandel. Binnen dit circuit vinden er zo nu en dan afrekeningen plaats. Uiteraard gaat dit helemaal aan de toeristen voorbij. Natuurlijk zijn er buitenlanders die drugs naar of van Jamaica willen smokkelen. Kijk, dan vraag je er natuurlijk zelf om als het fout gaan. Een verblijf in een Jamaicaanse gevangenis is niet te vergelijken met de Nederlandse gevangenissen. Realiseer je dat goed!

Je moet dus ver van dit soort praktijken blijven, je kunt beter gaan genieten van de fraaie Jamaicaanse natuur. Eén van de dieren die je daar kunt treffen, is de mangrove-koekoek.

Mangrove-koekoek

De mangrove-koekoek is een middelgrote vogel met een grootte van eenendertig centimeter. De bovenzijde van het beest heeft een bruingrijze kleur. De onderzijde van de mangrove-koekoek bruinwit. De kop van de mangrove-koekoek is grijsbruin. Verder heeft de fladderaar een zwarte snavel en een oogring die geelgekleurd is. De staart van de mangrove-koekoek is lang en heeft een bruine kleur. Daarnaast is de staart zwart-wit gestreept.