Van Nederland naar Jamaica emigreren!

Niet iedere Nederlander blijft zijn hele leven in Nederland wonen. Er zijn heel veel mensen die uiteindelijk gaan emigreren. Als je besluit om in het buitenland te gaan wonen, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. De Caribische archipel is dan natuurlijk helemaal geen slechte keuze. Voor de hand ligt dan om naar de voormalige Nederlandse Antillen te verkassen. Aruba, Bonaire en Curaçao zijn eilanden waar al heel veel Nederlanders naartoe zijn vertrokken. Dat geldt ook voor de Bovenwindse Eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Sterker nog, Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn Nederlandse eilanden.

Je kunt ook voor meer avontuur gaan en de koffers definitief pakken richting Jamaica! Jamaica is veel groter dan de bovengenoemde eilanden. Er is dus veel meer te zien en te doen. Het is natuurlijk wel verstandig om eerst heel vaak op Jamaica op vakantie te gaan en te ervaren hoe het eiland aanvoelt. Het eiland staat vol met hotels & resorts, dus ga er een keer kijken! De overweldigende natuur is één van de grote trekpleisters van Jamaica. Vogels bijvoorbeeld. Op het eiland barst het van de kleurrijke vogels. De slobeend is daar een mooi voorbeeld van.

Slobeend 

De slobeend heeft een hele grote snavel. Je zou bijna kunnen zeggen, dat het een snavel is met daaraan een eend. Die lange snavel wordt gebruikt om het voedsel uit het water en de bodem te zeven. Als je naar de kop van de slobeend kijkt, denk je wellicht dat het geen goede vlieger is. Maar dat is niet waar. De slobeend is een bijzonder goede vlieger!