Vakantie vieren op Jamaica!

Het Caribische gebied is een heerlijk bestemming om op vakantie te gaan. Het is niet zo gemakkelijk om een aantrekkelijk eiland uit te zoeken om naartoe te togen. In de Caribische archipel liggen namelijk duizenden eilanden. Het leeuwendeel van deze eilanden is overigens niet bewoond. De eilanden die in het Caribische gebied liggen, worden ook wel de Antillen genoemd. Hierbij moet je onderscheid maken tussen de Grote Antillen en de Kleine Antillen.

Grote Antillen

Jamaica is één van de eilanden die tot de Grote Antillen wordt gerekend. Jamaica is ongeveer twee keer zo groot als de Nederlandse provincie Gelderland. Naast het feit dat de Grote Antillen uiteraard veel groter zijn dan de Kleine Antillen zijn er nog veel meer verschillen. Heel veel mensen gaan op vakantie naar een Caribisch eiland voor de zon, het heldere zeewater en de stranden. Uiteraard is dit ook allemaal op Jamaica te vinden. Maar Jamaica heeft daarnaast nog veel meer te bieden aan diens bezoekers.

Zo kunnen de cultuurliefhebbers zich vergapen aan talloze forten, plantagehuizen (landhuizen), kerken en monumenten. Jamaica heeft een boeiende geschiedenis. De oorspronkelijke bewoners van het eiland waren de indianen. Daarna volgden de Spanjaarden. Uiteindelijk werden de Engelsen de baas op het rum-eiland. Naast mensen die van geschiedenis en cultuur houden, komen óók natuurliefhebbers helemaal aan hun trekken op het Rastafari-eiland. Met name vogelaars kunnen hun hart ophalen als zij op Jamaica zijn. Op het Caribische eiland fladderen onder andere vogels rond die alleen maar Jamaica zijn te spotten, zogenaamde endemische vogelsoorten.