De ultieme stranden van Jamaica

De ultieme stranden van Jamaica. Deze bevinden zich aan de noord- en zuidkant van het eiland. Dit zijn ook de kanten waar zich de mooiste hotels & resorts bevinden. Op het strand liggen is uiteraard fantastisch, maar daarnaast is het ook leuk om iets actiefs te doen. Golfen bijvoorbeeld. Op de Manchester Club Golf Course kun je heerlijk golfen.

Manchester Club Golf Course

Gebouwd in 1865, wordt de Manchester Club beschouwd als de oudste nog bestaande club op het westelijk halfrond. Het dateert van vóór de Royal Montreal Club gevormd in 1873 en de Quebec Golf Club gevormd in 1875, beide in Canada. De Schotten vonden het golfspel uit; de vroegste club gevormd buiten Schotland was de Royal Blackheath Golf Club van Engeland gevormd in 1766, gevolgd door de oude Manchester Golf Club gesticht op de Kersal Moor in 1818 in Engeland.

Er wordt gezegd dat sommige van de planters die vanuit Engeland naar Jamaica kwamen, jarenlang golfden op weilanden rond suikerplantages, zonder te denken aan het vormen van een club of het bouwen van een goede baan. Het was in Manchester onder leiding van Dr. Nicholls dat het spel voor het eerst serieus werd opgenomen en een cursus met negen holes werd vastgelegd in Brumalia. Na een ietwat geruit bestaan ​​was de club opgenomen in de Manchester Club, onder wiens auspiciën de wedstrijd een nieuw leven werd ingeblazen. Het werd voor het eerst opgericht als een volledig mannelijke club in de traditie van een Britse Gentlemen’s Club. Toegang tot lidmaatschap moest worden voorgesteld en gedetacheerd door bestaande leden – een quorum van zes leden was nodig om voor te stellen. Veel werden gegoten met behulp van het witte bal / zwarte bal-principe: zes witte ballen zouden lidmaatschap toelaten, terwijl vijf witte en één zwarte het lidmaatschap zouden weigeren.

Een negentiende-eeuws clubhuis bevond zich oorspronkelijk op het aangrenzende pand, waar Scotia Bank nu zijn hoofdkantoor heeft met meerdere miljoenen dollars. Toen bekend werd dat het 100 jaar oude gebouw plaats moest maken voor een Scotia-bank, maakten veel inwoners van de stad bezwaar. De bewoners drongen erop aan dat hoewel het clubhuis grote reparaties nodig had, het historisch gezien van groot belang was. De verkoop ging door ondanks de vele bezwaren en het oude clubhuis werd afgebroken en een nieuwe gebouwd in de vroege jaren 1990 op het resterende eigendom van de Manchester Club op een lage heuvel dichtbij het midden van de baan. Velen zijn van mening dat de relatief nieuwe structuur nog steeds een ouderwetse uitstraling heeft. In het nieuwe clubhuis zijn kampioenschapsborden en plaquettes met de namen van vroegere presidenten uit de jaren 1920. Er is ook een oud gastenboek met handtekeningen daterend uit 1910.