Toprestaurants op Jamaica!

Er bevinden zich heel veel toprestaurants op Jamaica. Met name in de hoofdstad Kingston én in de toeristische centra van het eiland. In de toprestaurants van het eiland komen de meest smaakvolle gerechten op tafel. Uiteraard is het ook leuk om de gerechten te proberen die typisch Jamaicaans zijn. Daarvoor hoef je uiteraard niet in de luxe én dure restaurants te zijn. Daarvoor moet je op straat zijn. Toeristen die van gegrild vlees houden, komen op het eiland helemaal aan hun trekken. Dat is de specialiteit. Naast lekker eten, is het op Jamaica ook genieten van een mooie natuur. In die natuur leven hele bijzondere dieren. Vogels bijvoorbeeld. Eén van die vogels is de lachstern.

Lachstern

De lachsten ressorteert onder de zeevogels en de sterns. De lachstern is een robuuste vogel die in het bezit is van een nek die kort en dik is. De lachstern is sterk bespierd, heeft een krachtig lichaam, bezit lange poten en brede vleugels. Als het zomer is, hebben de volwassen exemplaren aan de bovenkant een grijze kleur en aan de onderkant een witte kleur. De lachstern heeft op zijn kop een zwarte kap. Ook de poten van het beest zijn zwart.

Het geluid dat de lachstern maakt, is vrij hoog. De lengte van een volgroeide lachstern bedraagt meer dan 40 centimeter. Er bestaat geen verschil in grootte tussen de mannetjes en de vrouwtjes. Als de lachstern zich gaat voortplanten, gebeurt dat in grote kolonies. Kolonies die zich bevinden in de buurt van kustgebieden, moerassen en meren. De lachstern graaft vervolgens een kuiltje in de grond waarin twee tot vijf eieren worden gedropt. Op het menu van de lachstern staan geen vissen, maar insecten. Daarnaast eet hij ook kleine knaagdieren, kleine vogels, kleine zoogdieren en kikkers.