Top 5 vliegvelden van Jamaica!

Jamaica beschikt over zeventien verschillende vliegvelden: drie internationale vliegvelden, drie vliegvelden voor binnenlandse vluchten, twee militaire vliegvelden en negen privé-vliegvelden. Ooit telde het reggae-eiland eenentwintig luchthavens, maar vier zijn er gesloten. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 vliegvelden van Jamaica!

5. Negril Aerodrome 

Negril Aerodrome is een klein vliegveld in het westen van Jamaica dat alleen maar wordt aangewend voor binnenlandse vluchten en privéjets. Negril is één van de belangrijkste badplaatsen van Jamaica!

4. Tinson Pen Aerodrome

Tinson Pen Aerodrome is een klein vliegveld in Kingston; de hoofdstad van Jamaica. Vanaf Tinson Pen Aerodrome worden alleen binnenlandse vluchten uitgevoerd. Kingston heeft daarnaast een andere luchthaven waar vanuit wel internationale vluchten worden uitgevoerd: Norman Manley International Airport.

3. Ian Fleming International Airport

Ian Fleming International Airport ligt op tien kilometer afstand van de stad Ochio Rios. Ochio Rios is een belangrijke toeristische stad aan de noordkust van Jamaica. Het vliegveld heeft zijn naam te danken aan Ian Fleming; de auteur van de boeken van James Bond. Fleming verbleef tijdens zijn leven veel op Jamaica in zijn buitenhuis: Goldeneye!

2. Norman Manley International Airport

Hét vliegveld van Kingston is het Norman Manley International Airport. Wekelijks vertrekken vanaf Norman Manley International Airport meer dan 130 internationale vluchten. In 2009 raakte een Boeing na de landing van de baan; daarbij liepen meer dan veertig mensen verwondingen op!

1. Sangster International Airport

Sangster International Airport is de grootste en belangrijkste internationale luchthaven van Jamaica. Het is zelfs de grootste vliegveld van de Caribische archipel. Het leeuwendeel van de toeristen dat een bezoek aan Jamaica brengt, landt op het Sangster International Airport. De meeste mensen die op Sangster International Airport landen, hebben een Amerikaans paspoort. Daarna komen de Canadezen en Europeanen.