Top 5 meestvoorkomende walvissoorten van Jamaica!

In de Caribische Zee die Jamaica omspoelt, zijn regelmatig walvissen te spotten. Het is uiteraard een geweldige ervaring om oog in oog te komen met deze majestueuze zeezoogdieren. Doordat het dieren zijn die geen kieuwen, maar longen hebben, moeten zij zich bij tijd en wijle aan het wateroppervlak melden om hun longen te vullen met zuurstof. Hierdoor worden de walvissen zichtbaar. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 meestvoorkomende walvissoorten van Jamaica!

5. Brydevinvis

De Brydevinvis is vernoemd naar John Bryde: een Noorse schipper in Zuid-Afrika. De Brydevinvis laat zich zien in alle warme en gematigde wereldzeeën. Hij verblijft daar het hele leven lang; dit in tegenstelling tot andere vinvissen. De lengte van de Brydevinvis ligt tussen de 12 en 14 meter. Het gewicht ligt tussen de 16 en 25 ton. 

4. Gewone vinvis

De gewone vinvis kan een maximale lengte bereiken van 27 meter; alleen de blauwe vinvis kan langer worden. Op het menu van de gewone vinvis staat plankton, inktvis en vis. Deze prooidieren worden uit het water gefilterd met behulp van baleinen. 

3. Bultrug 

De lengte van de bultrug ligt tussen de 12 en 16 meter. Het gewicht ligt tussen de 25 en 30 ton. Eén van de kenmerken van de bultrug is het feit dat de mannetjes gedurende de paartijd gezang laten horen dat dagenlang kan aanhouden. 

2. Noordse vinvis 

De Noordse vinvis is de op twee na grootste walvissoort; alleen de blauwe vinvis en gewone vinvis zijn groter. Op het menu van de Noordse vinvis staat krill, roeipootkreeften en andere in scholen levende schaaldieren, vissen en inktvissen. 

1. Minke walvis

De lengte van de Minke walvis ligt tussen de 9 en 11 meter waarbij hij een maximaal gewicht kan bereiken van 14 ton. Daarmee is de Minke walvis de op één na kleinste baleinwalvis; alleen de dwergvinvis is nog kleiner!