Top 5 leukste activiteiten van Jamaica!

Uiteraard is Jamaica wereldberoemd om diens prachtige, witte stranden! Voornamelijk aan de noord- en westkust gesitueerd. Maar het Caribische eiland heeft nog zoveel meer te bieden. Er zijn zoveel andere leuke activiteiten die je er kunt ontplooien. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 leukste activiteiten van Jamaica!

5. Raften

Jamaica wordt doorkliefd door ontelbaar veel rivieren. Deze rivieren vinden allemaal hun oorsprong in de bergachtige delen van het reggae-eiland. Het is heel erg leuk om deze rivieren te bevaren. Eén van de vaartuigen die daarvoor veelvuldig voor wordt ingezet, is de raft. Deze vlotten zijn doorgaans gemaakt van bamboe. Het is gewoon een sprookjesachtige ervaring om met een bamboevlot over de rivieren van Jamaica te varen!  

4. Met dolfijnen zwemmen

Dolfijnen spreken enorm tot de verbeelding. Het leeuwendeel van de mensen is dol op deze zeezoogdieren. Voor veel dolfijnliefhebbers is het zwemmen met dolfijnen een grote droom; een droom die op Jamaica realiteit kan worden. Op verschillende plekken op het eiland is het mogelijk om met deze dieren te zwemmen. Het is ook mogelijk om met pijlstaartroggen te zwemmen. 

3. Koffie

Vrijwel iedereen drinkt een paar keer per dag koffie. Uiteraard zijn er verschillende kwaliteiten van koffie. De beste koffiebonen ter wereld groeien op de Jamaicaanse heuvels. De koffie die daarmee wordt gezet, moet je uiteraard een keertje gedronken hebben. Helaas is het wel één van de duurste koffie ter wereld. 

2. Kingston 

Op Jamaica bevinden zich honderden dorpen en steden. Ieder dorpje en ieder stadje ademt een andere sfeer uit. De hoofdstad van het eiland is Kingston; een bruisende metropool. Uiteraard moet iedere toerist een bezoekje aan Kingston hebben gebracht. 

1. Watervallen bezoeken

Niet alleen de mooiste stranden van de Caribische archipel bevinden zich op Jamaica, dat geldt ook voor de watervallen. Het eiland is gezegend met ontelbaar veel watervallen: klein en groot. De mooiste Jamaicaanse waterval is de Dunn’s River Falls. Het unieke van deze waterval is het feit dat deze waterval haar water direct in de oceaan loost. De Dunn’s River Falls is overigens de meest bezochte attractie van het eiland.