Top 5 grootste steden van Jamaica!

Jamaica kent vele gezichten. De meeste mensen associëren het eiland met witte stranden, lekker eten en de onmiskenbare reggae-muziek. Maar Jamaica heeft veel meer te bieden. Wat te denken van mooie natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden. Zo is het zeer de moeite waard om één van de Jamaicaanse steden te bezoeken. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 grootste steden van Jamaica!

5. Mandeville

Mandeville is de op vier na grootste stad van Jamaica en telt 50.000 inwoners. Van alle grote Jamaicaanse steden, is Mandeville de enige stad die niet aan zee of in de buurt van de zee ligt. Doordat Mandeville op een hoogte van 600 meter is gesitueerd, kent het een mild klimaat; het is er dus goed vertoeven voor de inwoners en toeristen. 

4. Montego Bay 

Montego Bay is de op drie na grootste stad van het reggae-eiland en telt 85.000 inwoners. Montego Bay is de thuisbasis van het grootste vliegveld van het Jamaica: Sangster International Airport. 

3. Portmore 

Portmore is de op twee na grootste stad van Jamaica en telt 105.000 inwoners. Portmore is een soort voorstad van Kingston. Veel mensen die in Portmore wonen, gaan naar Kingston om daar te werken, winkelen of studeren. 

2. Spanish Town

Spanish Town is de op één na grootste stad van Jamaica en telt 150.000 inwoners. Spanish Town is aan de zuidzijde van het eiland gesitueerd. 

1. Kingston

Kingston is de hoofdstad van Jamaica en tevens de grootste stad van het eiland. Kingston telt 950.000 inwoners. Iedereen die Jamaica bezoekt, moet uiteraard niet vergeten om Kingston te gaan verkennen.