Top 5 dingen die je op Jamaica gedaan moet hebben!

Jamaica is één van de topbestemmingen in de Caribische archipel. Het is ook één van de grootste eilanden van het Caribische gebied. Er is dus veel te beleven op Jamaica. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 dingen die je op Jamaica gedaan moet hebben! 

5. Watervallen

De watervallen van Jamaica zijn wereldberoemd. Sommige watervallen komen uit op de Caribische Zee hetgeen een geweldig gezicht is om te zien. Het is leuk om foto’s van de watervallen te maken.

4. Koffie

De koffiebonen die op de Jamaicaanse plantages worden geteeld zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. Het vormt ook een belangrijk exportproduct voor het tropische eiland. Het zijn overigens wel één van de duurste koffiebonen van de wereld.

3. Reggae-muziek

De reggae-muziek is hét visitekaartje van Jamaica. Iedereen in de hele wereld associeert reggae-muziek met Jamaica. Overal op het eiland word je er dan ook aan herinnerd. Iedere dag is er wel een muziekfestival waar je naartoe kunt gaan.

2. Binnenlanden

De binnenlanden van Jamaica zijn zeer verassend. Mooie groene heuvels en bergen. De binnenlanden van Jamaica worden doorkliefd door prachtige rivieren. Het is zeer aanbevelenswaardig om met een bootje op de rivieren te gaan varen. Je wordt dan één met de natuur!

1. Stranden

De stranden van Jamaica zijn van een uitzonderlijke schoonheid. De mooiste stranden van het eiland bevinden zich aan de noord- en westkant. Deze stranden zijn hagelwit en hebben een poederachtige structuur. De stranden aan de zuid- en oostkant zijn ook heel mooi, maar bezitten doorgaans geen fijnmazig zand. Hier ligt koraal of kiezelsteen op het strand.