Top 5 beste toeristische attracties van Jamaica!

Jamaica is een fantastisch eiland om van de zon en van het strand te genieten. Maar Jamaica heeft nog veel meer te bieden. Over het hele eiland zijn toeristische attracties te bezoeken. Dat is wel leuk als je een keer wat anders wil dan de zee het strand en de zon. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 beste toeristische attracties van Jamaica!

5. Dunn’s River Falls

Er zijn maar weinig mensen die niet van watervallen houden. Het is een fantastisch natuurfenomeen, een waterval. Als je ziet wat voor geweld het water van de berg klettert, kun je daar alleen maar gefascineerd door raken. Ook op Jamaica zijn verschillende watervallen te bezoeken. De beroemdste waterval van Jamaica is de Dunn’s River Falls. Het is zeer de moeite waard om deze waterval te bezoeken. Maar je bent niet alleen. Het kan heel druk zijn bij deze waterval. Overal rondom de waterval bevinden zich kraampjes waar je lekker kunt eten en drinken. Het is echt een dagje uit; midden in de natuur.

4. Negril

Negril is één van de grote plaatsen van Jamaica. Het is heel erg leuk om Negril te bezoeken. Het ligt in het westen van Jamaica. Het is een plaats waar je heel goed kunt watersporten. Dan moet je denken aan windsurfen, kitesurfen, snorkelen, duiken zeilen, zwemmen, et cetera. Ook de stranden van Negril zijn betoverend mooi; het strandzand is heel zacht en de kleur is wit.

3. Blue Mountains

In het oosten van Jamaica bevinden zich prachtige bergen. Deze bergen zijn heel hoog en heel groen. In de bergen wordt onder andere koffiebonen geteeld. Van deze koffiebonen wordt heerlijke koffie gemaakt. Hele dure koffie overigens. De adembenemende bergen luisteren naar de naam Blue Mountains. Het is fantastisch om in de bergen eens te gaan wandelen. Het is wel verstandig om met een gids te het gebied te gaan verkennen; anders zou je er kunnen verdwalen.

2. Dophin Cove

Er zijn maar weinig mensen die niet van dolfijnen houden. Dolfijnen zijn prachtige zeezoogdieren. Er zijn bovendien ook hele intelligente dieren. Dolfijnen komen veel voor rondom Jamaica. Op sommige plekken komen ze meer voor dan op andere plekken. De Dolphin Cove is één van de plekken waar je dolfijnen kunt zien. Het is zeer de moeite waard om je eens te gaan kijken. Je zult het nooit meer vergeten.

1. Kingston

Uiteraard staat op de eerste plaats van de top 5 beste toeristische attracties van Jamaica een bezoek aan de hoofdstad van het reggae-eiland Kingston. Het nachtleven van Kingston is legendarisch. Stap bijvoorbeeld in de voetsporen van de bekendste Jamaicaan Bob Marley die zijn tienerjaren in Kingston beleefde. Zo is in Kingston het Bob Marley-museum te bezoeken; een echte must voor de reggae-liefhebbers. Je kunt ook heerlijk eten in Kingston overal in de stad zijn fantastische restaurants te bezoeken. Je kunt genieten van de authentieke Jamaicaanse keuken, maar ook alle andere internationale keukens zijn op het eiland vertegenwoordigd.