Top 5 beste duikspots van Jamaica!

Jamaica is een prima reisbestemming voor mensen die van duiken houden. Sportduikers komen er dus helemaal aan hun trekken. Dat geldt overigens ook voor snorkelaars; ook zij kunnen met een gerust hart afreizen naar deze Caribische bestemming. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 beste duikspots van Jamaica!

5. Runaway Bay

Voor de kust van Runaway Bay kunnen sportduikers hun hart ophalen. Het koraalrif dat zich hier bevindt, is de thuishaven voor tal van kleurrijk onderwaterleven. Hier vind je zeeschildpaden, dolfijnen en schitterende koraalvissen. Runaway Bay staat ook bekend om de talloze scheepswrakken die er op de bodem van de oceaan liggen. Voor wrakduikers is het dus echt een hotspot!

4. Port Royal met de ‘verdronken’ piratenstad na aardbeving

Port Royal kent een roemrucht verleden. De stad was voor lange tijd in handen van piraten die de kust van Jamaica onveilig maakten. De consequenties daarvan zijn nog steeds duidelijk zichtbaar als je gaat duiken/snorkelen bij Port Royal; het wemelt er namelijk van de wrakken uit die tijd. Als je bij Port Royal gaat duiken, ga je daar zeker geen spijt van krijgen!

3. Negril Marine Park met The Throne Room 

Het Negril Marine Park is een beschermd onderwaterpark voor de kust van Negril. De beschermde status van dit stukje onderwaterwereld zorgt ervoor het het rif hier puntgaaf is. In het Negril Marine Park bevinden zich ook verschillende wrakken die zeer de moeite zijn om te beduiken!

2. Montego Bay Marine Park met de Widowmaker’s Cave 

Ook het Montego Bay Marine Park wordt goed beschermd en is daardoor gezegend met een onaangetast onderwaterleven. Het is niet voor niets dat sportduikers uit de hele wereld op deze plaats een kijkje onder water komen nemen!

1. Discovery Bay

Discovery Bay is een regelrechte onderwaterparel als het om de duiksport gaan. Het water is er kraakhelder. Duikers en snorkelaars kijken hun ogen uit; zichzelf vergapend aan betoverend koraal en karakteristieke vissen!