Top 5 beroemdste sporters van Jamaica!

Sport is heel belangrijk voor Jamaicanen. Op het reggae-eiland wordt onder andere heel veel gevoetbald, gecricket en aan atletiek gedaan. Niet alleen voor de fun, maar ook professioneel. In de loop van de tijd zijn er veel Jamaicaanse sporters die wereldberoemd zijn geworden. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 beroemdste sporters van Jamaica!

5. Trevor Berbick

Trevor Berbick werd op 1 augustus 1955 in Norwich te Jamaica geboren en overleed op 28 oktober 2006 in Norwich te Jamaica. Berbick was een zeer vaardige bokser; een zwaargewicht vuistvechter. Voor Jamaica verdedigde hij de kleuren gedurende de Olympische Zomerspelen van 1976 te Montreal. In deze Canadese stad was het echter snel gedaan met Berbick; hij werd vroegtijdig uitgeschakeld. 

4. Courtney Walsh

Courtney Walsh werd op 30 oktober 1962 in Kingston te Jamaica geboren. Walsh is een voormalig topcricketpeler die uitkwam voor de ‘West Indies’ in de periode van 1984 tot 2001. In totaal speelde hij 22 Test matches. 

3. Yohan Blake

Yohan Blake werd op 26 december 1989 in Saint James te Jamaica geboren. Blake is een atleet die gespecialiseerd is op de sprint. Hij hoeft alleen maar Usain Bolt voor zich te dulden als het om de snelste tijden op de 100 en 200 meter gaat. 

2. Chris Gayle

Chria Gayle werd op 21 september in Kingston te Jamaica geboren. Gayle is een absolute grootheid in het Jamaicaanse cricket. 

1. Usain Bolt

Usain Bolt werd op 21 augustus in Sherwood Content te Jamaica geboren. Bolt is verreweg de beroemdste atleet van Jamaica en wellicht van de wereld. Door al zijn prestaties wordt Bolt beschouwd als de grootste sprinter aller tijden.