Top 5 beroemdste artiesten van Jamaica!

Muziek speelt een zeer belangrijke rol op Jamaica. Dat is nu zo, maar dat was honderden jaren geleden ook al zo. Uiteraard is de reggae-muziek de bekendste muziek die het eiland heeft voortgebracht, maar daarnaast zijn er talloze andere muziekstromingen die hun oorsprong op het Caribische eiland vonden. Er zijn ondertussen heel veel Jamaicaanse artiesten die kunnen bogen op een grote internationale carrière en miljoenen platen verkopen. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 beroemdste artiesten van Jamaica!

5. Sean Paul 

Sean Paul werd op 9 januari 1973 in Kingston te Jamaica geboren en is actief in verschillende genres zoals dancehall, reggae en R&B. In 2000 kwam zijn debuutalbum uit, Stage one genaamd. Het nummer Get busy werd in 2003 een mega-hit in Nederland en Amerika; het behaalde de nummer-1 positie in genoemde landen. 

4. Bounty Killer

Bounty Killer werd op 12 juni 1972 in Kingston te Jamaica geboren en is actief in verschillende genres zoals ragga en dancehall. Naast het feit Killer een zanger  is, is hij ook een gevierd producer. Killer heeft ondertussen veel albums uitgegeven zoals Roots, Reality & Culture, Jamaica’s Most Wanted, Face to Face en No Argument.

3. Horace Andy

Horace Andy werd op 19 februari 1951 in Kingston te Jamaica geboren en is actief in verschillende genres zoals reggae en dancehall. Naast zingen, produceert hij ook platen en muziek. Andy speelde een belangrijke rol bij de opkomst van de dancehall; een commerciële versie van de reggae. In 1977 verhuisde Andy naar de Verenigde Staten en werkt daar aan verschillende projecten. 

2. Peter Tosh

Peter Tosh werd op 19 oktober 1944 in Kingston te Jamaica geboren en overleed op 11 september 1987 in Kingston. De bijnaam van Tosh luidde Stepping Razor. Tosh was voornamelijk actief in de reggae en was de grote roerganger achter de beroemde band The Wailing Wailers. 

1. Bob Marley

Bob Marley werd op 6 februari 1945 in Nine Miles te Jamaica geboren en overleed op 11 mei 1981 in Miami in de Verenigde Staten. Marley is de beroemdste artiest van Jamaica met wereldwijd nog steeds miljoenen liefhebbers van de muziek die hij gemaakt heeft. Naast de reggae-muziek, hield Marley zich tijdens zijn leven ook veel bezig met het rastageloof.