Top 5 bekendste vrouwelijke atleten van Jamaica!

Atletiek is een belangrijke én hele grote sport op Jamaica. De Jamaicaanse atleten behoren tot de beste van de hele wereld; zowel de mannen als vrouwen. Tijdens de wereldkampioenschappen atletiek en op de Olympische Spelen zijn de ogen gericht op de sporters uit het reggae-eiland. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 bekendste vrouwelijke atleten van Jamaica!

5. Merlene Ottey

Merlene Ottey werd op 10 mei 1960 in Cold Spring in de Hanover Parish te Jamaica geboren. Ondanks het feit dat ze nooit Olympisch kampioene is geweest, is ze één van de meest succesvolle atletes die de wereld ooit gekend heeft in de geschiedenis van de atletiek. Tijdens de grote atletiektoernooien heeft ze in totaal vierendertig medailles gewonnen. Van deze vierendertig medailles werden er veertien medailles behaald op wereldkampioenschappen. Gedurende haar carrière heeft ze veel bijnamen verzameld; één daarvan is de Queen of the Track. 

4. Shelly-Ann Fraser-Pryce

Shelly-Ann Fraser-Pryce werd op 27 november 1986 in Kingston te Jamaica geboren. Zij won op haar 21ste tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008 verrassend de 100 meter. Daarmee was zij de eerste Caribische vrouw die deze prestatie leverde. Vier jaar later prolongeerde ze haar titel tijdens de Olympische Zomerspelen van Londen. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio won ze op het koningsnummer de bronzen medaille. Door het winnen van drie medailles op de 100 meter op drie opeenvolgende Spelen schreef zij ook geschiedenis; dat was tot nu toe door niemand anders gelukt. 

3. Kerron Stewart 

Kerron Stewart werd op 16 april 1984 in Kingston te Jamaica geboren. Stewart is een befaamd estafetteloopster. Ze won in haar carrière drie medailles (tweemaal zilver en eenmaal brons) tijdens twee Olympische Spelen. 

2. Veronica Campbell-Brown

Veronica Campbell-Brown werd op 15 mei 1982 in Trelawny te Jamaica geboren. Campbell-Brown is een uiterst succesvolle Jamaicaanse atlete die gedurende vijf Olympischs Spelen zes medailles naar binnen harkte waarvan drie gouden. 

1. Elaine Thompson

Elaine Thompson werd op 28 juni in Manchester te Jamaica geboren. De grote doorbraak van Thompson voltrok zich in 2016. In dat jaar won ze op de Olympische Spelen van Rio de 100 meter in een tijd van 10,71 seconden. De 100 meter sprint wordt beschouwd als het ultieme koningsnummer binnen de atletiek.