Top 5 bekendste mannelijke atleten van Jamaica!

Op Jamaica is atletiek een hele grote sport. De Jamaicaanse atleten genieten bovendien wereldfaam en gooien immer hoge ogen op wereldkampioenschappen en op Olympische Spelen. Met name op de sprintnummers zijn ze bijna niet te verslaan. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 bekendste mannelijke atleten van Jamaica!

5. Nesta Carter

Nesta Carter werd op 10 november 1985 in Banana Ground te Jamaica geboren. Een van zijn belangrijkste wapenfeiten is dat hij medewereldrecordhouder is op de 4 x 100 meter estafette. 

4. Steve Mullings

Steve Mullings werd op 28 november 1982 in Saint Elizabeth Parish te Jamaica geboren. Voor deze Jamaicaanse topsprinter lag een glansrijke carrière in het verschiet, ware het niet dat hij in 2004, 2005 en 2011 betrapt werd op doping hetgeen uiteindelijk een einde van zijn topsportloopbaan betekende. 

3. Warren Weir

Warren Weir werd op 13 oktober 1989 in Trelawny te Jamaica geboren. Weir is een echte sprinter die zijn vaderland in 2012 op de Olympische Spelen van Londen vertegenwoordigde. Tijdens deze spelen veroverde hij een bronzen medaille. Verder is Weir wereldrecordhouder op de 4 x 200 meter. 

2. Yohan Blake

Yohan Blake werd op 26 december 1989 in Saint James te Jamaica geboren. Blake is een atleet die gespecialiseerd is op de sprint. Hij hoeft alleen maar Usain Bolt voor zich te dulden als het om de snelste tijden op de 100 en 200 meter gaat.

1. Usain Bolt

Usain Bolt werd op 21 augustus in Sherwood Content te Jamaica geboren. Bolt is verreweg de beroemdste atleet van Jamaica en wellicht van de wereld. Door al zijn prestaties wordt Bolt beschouwd als de grootste sprinter aller tijden.