Top 5 bekendste liedjes van Bob Marley van Jamaica!

Bob Marley is de bekendste én beroemdste zanger/artiest van Jamaica. Hij stond aan de wieg van de ontwikkeling van de reggae-muziek. Reggae verspreiden zich uiteindelijk over de gehele wereld. Ondanks het feit dat Marley op een jonge leeftijd overleed, heeft hij toch een omvangrijk muziekoeuvre nagelaten waaronder heel veel bekende nummers. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 bekendste liedjes van Bob Marley van Jamaica!

5. Turn Your Lights Down Low 

Turn Your Lights Down Low werd geschreven door Bob Marley en verscheen in 1977. In een bepaald opzicht is het een uniek nummer, omdat het op de B-kant van de lp Exodus staat en verder niet als single verscheen. 

4. Iron Lion Zion

Iron Lion Zion werd geschreven door Bob Marley en verscheen in 1973. De tekst van deze song relateert aan de Rastafarian-overtuigingen. Met Zion wordt het beloofde land bedoeld. Voor de Rastafaranen is het beloofde land Ethiopië. De leeuw (lion) verwijst naar de Leeuw van Juda. 

3. Stir It Up

Stir It Up werd geschreven door Bob Marley en verscheen in 1979. Marley schreef het nummer voor zijn vrouw Rita. Stir It Up bereikte in de Nederlandse Top 40 uiteindelijk de tweede plaats. 

2. One Love/People Get Ready

One Love/People Get Ready werd geschreven door Bob Marley en verscheen in 1977. In totaal werd het nummer tweemaal uitgebracht op single. 

1. Could You Be Loved

Could You Be Loved werd geschreven door Bob Marley en verscheen in 1980. Could You Be Loved is het bekendste nummer van Marley. Hij schreef het nummer aan boord van een vliegtuig.