Strandfeesten op Jamaica

De strandfeesten op Jamaica zijn legendarisch! Als je dat een keer hebt meegemaakt, wil je dat veel vaker meemaken. Je wordt er in ieder geval heel erg vrolijk van. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want er worden twee aangename zaken gecombineerd: het strand én het feest!

Stranden

Jamaica is gezegend met de mooiste stranden van de Caribische archipel. De kleur van het zand is hagelwit en de structuur is poedervormig. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een grote traktatie is om op dit type stranden te verblijven. De meest indrukwekkende stranden van Jamaica liggen aan diens noord- en westkant. Dat zijn ook de kanten waar de meeste toeristen zich ophouden en dus ook veel hotels & resorts zijn opgetrokken.

Feesten 

Jamaicanen houden wel van een feestje. Dat zit in hun DNA opgesloten. Het zijn doorgaans vrolijke mensen die van muziek en dansen houden. Het kan geen toeval zijn dat één van de beroemdste muzieksoorten het levenslicht zag op Jamaica; reggae! Wijlen Bob Marley heeft daar uiteraard een grote rol bijgespeeld. Het leeuwendeel van de feesten op Jamaica speelt zich af op de stranden. Vaak worden er verschillende podia opgebouwd waarop de artiesten prima kunnen optreden.

Grote sterren

Op Jamaica zijn heel mensen die hun geld verdienen met het maken van muziek. Artiesten dus. Maar daarnaast bezoeken heel veel internationale artiesten het zonovergoten eiland om er shows te geven. Het is uiteraard fantastisch om bij zo’n show aanwezig te zijn, als je toevallig op het eiland aanwezig bent, probeer dan altijd te informeren bij de lobby van het hotel & resort waar je verblijft, of er nog grote popsterren op Jamaica zijn!