St. William Grant Park Jamaica

Gelegen in het centrum van Down Town, Kingston, is het St. William Grant Park Jamaica genoemd ter ere van de 1938 arbeidersleider William Grant, die een medewerker van de Rt was. Uitstekende Sir Alexander Bustamante, nationale held en voormalig premier. Het park was eerder bekend als Victoria Park ter ere van koningin Victoria van Engeland, maar na de onafhankelijkheid werd de naam veranderd.

In het park zijn verschillende monumenten, waarvan de belangrijkste, die van koningin Victoria. In het noorden van het park staat het standbeeld van National Hero, Rt. Uitstekende Norman Manley en naar het zuiden is het standbeeld van de Rt. Uitstekende heer Alexander Bustamante.

Koningin Victoria

Victoria (Alexandrina Victoria; 24 mei 1819 – 22 januari 1901) was vanaf 20 juni 1837 tot haar dood koningin van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland. Vanaf 1 mei 1876 nam ze de aanvullende titel keizerin van India aan.

Victoria was de dochter van Prins Edward, Hertog van Kent en Strathearn, de vierde zoon van Koning George III. Zowel de hertog van Kent als koning George III stierf in 1820, en Victoria werd grootgebracht onder streng toezicht van haar in Duitsland geboren moeder, prinses Victoria van Saksen-Coburg-Saalfeld. Ze erfde de troon op de leeftijd van 18, nadat de drie oudere broers van haar vader allemaal waren gestorven, waardoor er geen overgebleven wettige kinderen meer over waren. Het Verenigd Koninkrijk was al een gevestigde constitutionele monarchie, waarin de soeverein relatief weinig directe politieke macht bezat. Particulier probeerde Victoria het overheidsbeleid en de ministeriële benoemingen te beïnvloeden; in het openbaar werd ze een nationaal icoon dat werd geïdentificeerd met strikte normen voor persoonlijke moraliteit.