In september op vakantie naar Jamaica

In september op vakantie naar Jamaica gaan, is uiteraard fantastisch. Dan is het in België en Nederland doorgaans geen mooi weer meer. Het kwik daalt dan rap in de thermometer en er staat een gure herfstwind. Op Jamaica is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Op het reggae-eiland is het iedere dag van het jaar hetzelfde weer. Dat wil zeggen; een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius. Bovendien voelt deze temperatuur heel goed aan. Dat komt door de verkoelende wind die er staat. Deze noordoostpassaatwind waait vrijwel iedere dag over Jamaica heen.

Hotels & resorts

De hotels & resorts op Jamaica zijn van een verbluffende schoonheid. Het leeuwendeel van deze hotels & resorts ligt op toplocaties. Dat wil zeggen; vlak in de buurt van het strand. De mooiste stranden van Jamaica liggen aan de noord- en westkust. Deze stranden zijn witter dan wit. Op deze stranden worden de schaduwplekken niet veroorzaakt door parasols, maar door wuivende palmbomen. Hetgeen natuurlijk voor een geweldige sfeer zorgt; je waant jezelf op een Bounty-eiland.

Folly Point-vuurtoren

Mensen die van cultuur houden, komen op Jamaica ook aan hun trekken. Op het Caribische eiland zijn ontelbaar veel historische kerken, plantagehuizen en vuurtorens te zien. Een van die vuurtorens is de Folly Point-vuurtoren. De Folly Point-vuurtoren werd gebouwd in 1888. De vuurtoren is gemaakt van metselwerk en is bovendien brandveilig. Het flitst een wit licht van 2 seconden, gevolgd door 8 seconden duisternis. Het licht is zichtbaar voor een afstand van 13 mijl (21 kilometer).