Scots Kirk Church Jamaica

De St. Andrew’s Scots Kirk bevindt zich in de hoofdstad Kingston in het gelijknamige district (parish) Kingston op Jamaica. De St. Andrew’s Scots Kirk is de belangrijkste Presbyteriaanse kerk van het Bob Marley eiland. De St. Andrew’s Scots Kirk werd gebouwd na de aardbeving van 1907 op de fundamenten van de oorspronkelijke kerk.

St. Andrew's Scots Kirk Jamaica

De kerk is verschillende malen gerestaureerd waarbij drie oorspronkelijke portieken werden vervangen, bovendien werd het kerkgebouw verlaagd. De fraaie hoofdingang wordt ondersteund door twee paar pilaren. De zijkanten zijn opgetrokken uit stenen muren.

Verenigde Kerk van Jamaica

Het Presbyteriaanse zendingswerk begon op Jamaica in 1824 in Hampden in Trelawny. In 1965 besloot de Presbyteriaanse kerk samen met de Congregationalisten om de Verenigde Kerk van Jamaica te vormen. Op Jamaica zijn overigens alle denkbare vormen van geloof aanwezig.

Presbyterianisme

Het Presbyterianisme maakt deel uit van de gereformeerde traditie binnen het protestantisme, dat haar oorsprong op de Britse Eilanden, in het bijzonder Schotland, vindt. De Presbyteriaanse kerken ontlenen hun naam uit de Presbyteriaanse vorm van de kerk, die wordt geregeerd door de representatieve gemeenten van ouderlingen. De Presbyteriaanse theologie benadrukt de soevereiniteit van God, de autoriteit van het Schrift en de noodzaak van genade door het geloof in Christus.

Congregationalisme

Met het Congregationalisme wordt een soort kerkbestuur uit het protestantisme bedoeld waarin elke gemeente onafhankelijk is. Bij de Pinkstergemeenten, unitarische kerkgenootschappen, enkele lutherse kerken, congregationalistische kerken, bapisten en Anabaptisten vindt men dit soort organisaties. Deze kerken onderscheiden zich in het christendom van de synodale kerken. Deze worden bestuurd door democratisch gekozen organen van geestelijke en leken.