Schitterende rivieren op Jamaica

Jamaica is geen groot eiland, maar wel een heel divers eiland. Natuurliefhebbers komen er prima aan hun trekken. Het eiland heeft een overweldigende natuur. Zo wordt Jamaica doorklieft met rivieren. Op het eiland meanderen deze rivieren door het adembenemende landschap heen. Deze rivieren ontstaan in het hooggebergte. Op Jamaica zijn namelijk heel veel bergen. Sommige rivieren zijn breed en lang, andere smal en kort.

Bamboe vlot 

De rivieren op Jamaica zijn prachtig om te bevaren. Heel veel toeristen stappen dan ook aan boord van bootjes. Daarnaast is het leuk om met een bamboevlot de rivieren te bevaren.

Watervallen

Veel rivieren op Jamaica worden onderbroken door watervallen. Prachtige watervallen! Jamaica staat bekend als een eiland met schitterende watervallen. Sommige watervallen zijn hoog, andere watervallen zijn laag. Daar zit heel veel diversiteit in. Het ook leuk om een waterval te beklimmen. Vaak gebeurt dat onder leiding van adequate gidsen; zij weten precies hoe je een waterval kunt beklimmen. Dat is natuurlijk wel belangrijk. Het zou anders te gevaarlijk zijn om een waterval te beklimmen; de risico’s zijn dan te groot.

Vervoer

Op Jamaica heerst een aangenaam klimaat met een hoge temperatuur. Het water van de rivieren is hierdoor ook van een prettige temperatuur. De rivieren werden en worden nog steeds gebruikt als transportmiddel voor veel vracht. Vroeger werden er veel bananen via de rivieren vervoerd; er waren toen nog niet veel wegen. 

Krokodillen

Verder leven er in de rivieren ook veel diersoorten; uiteraard vissen maar ook krokodillen. Op Jamaica leven namelijk krokodillen; het is natuurlijk fantastisch om oog in oog te staan met krokodillen. Er zijn ook veel aanbieders van krokodillen-tours. Het is één van de highlights van Jamaica om een krokodillentour te maken op één van de rivieren. De rivieren van Jamaica waar krokodillen voorkomen, bevinden zich voornamelijk in het zuiden van het eiland. In het noorden zijn prachtige witte stranden te vinden. Dat is ook de plek waar het leeuwendeel van de hotels & resorts zich bevindt.