Rondreis op Jamaica maken

Een rondreis op Jamaica maken is voor heel veel mensen een grote droom. Jamaica heeft de grootte van een kwart van Nederland. Het is dus heel erg aantrekkelijk om rond te trekken op het Caribische eiland. Iedereen die een rondreis op Jamaica maakt zal het opvallen dat het een heel divers eiland is. De kust aan de noordkant is weer heel anders dan de kust aan de zuidkant. Als je de kuststreek verlaat en je trekt de binnenlanden in, kom je in een hele andere wereld terecht.

Mensen die van kerken houden komen op Jamaica volledig aan hun trekken. Op het Caribische eiland staan namelijk heel veel kerkgebouwen. De kerkdichtheid is op Jamaica zo hoog dat het een vermelding heeft verworven in het Guinness Book of Records. Nergens ter wereld is de kerkdichtheid zo hoog als op het reggae-eiland. Overal waar je kijkt zie je geloofsgebouwen. Het is natuurlijk heel erg leuk om tijdens de rondreis op Jamaica heel veel kerken te bezoeken en te bekijken. Een van de kerken de moeite waard is om te bekijken is de St. Mark’s Anglican Church (Mandeville Parish Church).

St. Mark’s Anglican Church (Mandeville Parish Church)

De St. Mark’s Anglican Church, de parochiekerk van Manchester, werd voltooid en ingewijd in 1820. Het kerkgebouw is gebouwd van steen. Aan het einde van de 19de eeuw werden het koor en de houten lichtbeuk toegevoegd en de toren werd erop gezet. Het gebouw heeft klassieke gotische details, zoals de spitsboogdeuren en raamopeningen, die het gebouw opsieren.