Reggaemuziek en Jamaica!

Reggaemuziek en Jamaica zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Op het eiland is niet voor niets deze muziekstroming tot stand gekomen. De grote roerganger achter de reggaemuziek is Bob Marley. Toen Marley nog leefde had hij al een iconische status bereikt. Na zijn overlijden is dat alleen nog maar gegroeid. Heel veel mensen die een bezoek brengen aan Jamaica brengen ook een bezoek aan zijn geboortehuis, de studio’s waar hij al zijn muziek opnam en de plek waar hij uiteindelijk is begraven.

Op Jamaica speelt muziek een hele belangrijke rol. Dat geldt voor het dagelijkse leven, maar ook tijdens grote evenementen een festivals. Het grootste event waarbij muziek een voorname rol speelt, is gedurende carnaval. Het is een groot feest om tijdens het carnaval op het eiland te zijn. Het eiland wordt dan helemaal ondergedompeld in een feeststemming. Naast de reggaemuziek, het carnaval en de andere festiviteiten is Jamaica voor natuurliefhebbers echt een mekka. Op het eiland groeien veel bijzondere bomen en planten en leven veel verschillende soorten dieren. Dan moet je onder andere denken aan zee- en landzoogdieren, maar ook aan vogelsoorten. Eén van die vogelsoorten is de geelbuikporselijnhoen.

Geelbuikporselijnhoen

De geelbuikporselijnhoen is een kleine vogel waarbij de bovenzijde een bruine kleur heeft. Naast het bruin, heeft het beest aan de bovenkant ook strepen. De onderkant van de geelbuikporselijnhoen is wit. Op de flanken van de vogel zitten zwart-witte strepen. Verder heeft hij een opvallende zwarte oogstreep en een witte wenkbrauwstreep. De geelbuikporselijnhoen heeft een lengte van ongeveer 14 centimeter. De geelbuikporselijnhoen laat zich op Jamaica zien in de waterrijke gebieden.