Prachtig Jamaica

Jamaica is een prachtig eiland. Het is zeer moeite waard om Jamaica een keer te bezoeken. Het Caribische gebied is sowieso een hele mooie vakantiebestemming. Het is een hele andere beleving dan bijvoorbeeld de Europese eilanden. De eilanden die zich bevinden in de Middellandse Zee. De Canarische eilanden. Ibiza. Waarom is het gevoel op Jamaica zo anders? De Sfeer is heel anders. De temperatuur is hoger. De gemiddelde temperatuur op Jamaica is 30 °C. Maar daar merk je niets van. Het is er niet benauwd. Dat kon komt door de noordoostpassaatwind. Deze zorgt voor verkoeling. Anders zouden het er veel te warm zijn.

Reggae 

Wat kun je op Jamaica allemaal beleven? Het eiland is wereldberoemd door haar reggae-muziek. Lekkere muziek is overal op straat te horen is. Er zijn talloze festivals. Op alle hotels & resorts hoor je het. De grote roerganger achter deze muziek is uiteraard Bob Marley. Deze fantastische artiest stierf helaas veel te jong. Maar hij heeft de muziek op de kaart gebracht en heel veel andere artiesten geïnspireerd. Vandaag de dag heeft de reggae-muziek zich over de hele wereld verspreid. Ook Nederlandse bandjes hebben zich door de reggaemuziek laten inspireren.

Eten

Maar er is veel meer dan alleen maar mooie muziek. Je kunt er ook heerlijk eten. De Jamaicaanse keuken is het resultaat van de vele volkeren die op het eiland wonen en allemaal eigen ingrediënten meenamen en die allemaal hun eigen recepten bedachten; dat is allemaal terug te vinden in Jamaica, het is een feest om daar kennis mee te maken. 

Natuur

En daarnaast de stranden van Jamaica: hagelwit! En dan de natuur van Jamaica; deze natuur is overweldigend. Jamaica is geen groot eiland; ongeveer twee keer de provincie Gelderland, maar de diversiteit is enorm. Het eiland wordt doorkliefd met rivieren. Op deze rivieren kun je tochten maken. De gids kan jou alles vertellen over wat er te zien is. Daarnaast heeft Jamaica hoge bergen waar je fantastisch kunt fietsen en wandelen. De bergen zijn hoog met hoge woudreuzen. Het hoeft nauwelijks betoog dat het indrukwekkend is om daar te vertoeven. Daarnaast vind je op Jamaica heel veel cultuur. Zo heeft het eiland de hoogste kerkdichtheid van de wereld. Daarnaast zijn er forten, kastelen, plantagehuizen en kloosters te bekijken!