Positief reisadvies voor Jamaica

Voor Jamaica geldt een positief reisadvies. Er zijn overigens maar weinig landen in de wereld daarvoor een negatief reisadvies geldt. Eén van de landen waarvoor een negatief reisadvies geldt, is Irak. Het is dus niet verstandig om naar dit land af te reizen; je veiligheid kan daar niet gerandereerd worden.

Criminaliteit

Jamaica heeft te maken met criminaliteit, echter het meeste geweld richt zich tegen de eigen Jamaicaanse bevolking. Vaak is dat dan ook nog eens drugsgerelateerd. Het leeuwendeel van de criminaliteit vindt plaats in de grote steden van het Caribische land. De grootste steden van Jamaica zijn Kingston en Montego Bay. In de gebieden waar de hotels & resorts zich bevinden is het veilig, maar in de buitenwijken van de Kingston en Montego Bay loop je een verhoogd risico. Deze delen van de stad kun je dan ook maar beter vermijden.

Hotels & resorts

Als je puur en alleen voor een zonvakantie naar Jamaica vertrekt en je blijft binnen de muren van de hotels & resorts is de kans dat je te maken krijgt met criminaliteit bijna nul. Maar het is uiteraard heel erg jammer om het eiland niet te gaan verkennen, daar is veel te veel moois voor te zien. 

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Voor de laatste stand van zaken aangaande het veiligheidsrisico kun je het beste de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaan bekijken. Op alle vlakken bekijken zij de situatie op het gebied van veiligheid aangaande Jamaica!

Verdovende middelen

Verdovende middelen zijn op Jamaica niet toegestaan; niet voor zelfgebruik en (uiteraard) niet om mee te handelen. Als je betrapt wordt op het gebruik (of handel) van drugs, heb je een groot op het Caribische eiland. Doorgaans worden er hoge celstraffen uitgevaardigd waarna je in gevangenissen terechtkomt die mensonterend zijn; op geen enkele manier te vergelijkbaar met de gevangenissen zoals wij die in Nederland en Belgie kennen! Dus blijf van drugs af als je een bezoekje brengt aan Jamaica!