Picknicken op onbewoonde eilandjes op Jamaica

Jamaica is één van de grootste Caribische eilanden. Naast het grote hoofdeiland, bestaat Jamaica uit ontelbaar veel onbewoonde eilandjes. Veel van deze eilanden kunnen bezocht worden door toeristen. Het behoeft nauwelijks betoog dat dit heel leuk en avontuurlijk is. Je krijgt een beetje het gevoel van de film ‘Pirates of the Caribbean’!

Onbewoonde eilandjes

Op de onbewoonde eilandjes van Jamaica is veel ruimte en rust voor de flora en fauna. De dieren en planten worden met rust gelaten. Dat is uiteraard op veel andere plekken op het zonovergoten eiland heel anders. Gelukkig is Jamaica wel in het bezit van verschillende natuurparken. In deze parken wordt de natuur goed beschermd en bewaard voor de toekomstige generaties!

Picknicken

Picknicken is één van de leukste dingen die je kunt ondernemen. Wat is er nou leuker om een hapje en drankje te nuttigen midden in de natuur? Bijvoorbeeld op één onbewoond eiland in het Caribische gebied. Wat kun je allemaal meenemen in het picknickmandje? Fruit! Op Jamaica zijn heerlijke vruchten te verkrijgen zoals verse mango’s en bananen! Jamaica heeft overigens een rijke geschiedenis met bananen. Er is een tijd geweest dat het reggae-eiland dé bananenhoofdstad van de wereld was. De vruchtbare grond en het fantastische klimaat zijn uitermate geschikt voor een succesvolle bananenteelt. 

Koffie

Wat ook niet mag ontbreken bij een picknick op Jamaica is koffie! Het eiland heeft één van de beste (en duurste) koffiebonen in huis. De koffiebonen groeien hoog in de bergen en genereren na verwerking dé ultieme koffiesensatie. Bestel maar eens Jamaicaanse koffie in het hotel & resort waar je verblijft!