Overwinteren op Jamaica!

Overwinteren op Jamaica! Wie wil dat nou niet! Als de dagen in Nederland korter worden en het wordt kouder wil iedereen wel naar een tropisch oord. Jamaica is dan helemaal geen vervelende keuze. Er zijn dan verschillende opties. Je kunt voor een korte tijd naar een hotel of resort gaan. Als je echter echt wilt overwinteren op het Bob Marley-eiland zijn er ook mogelijkheden op Jamaica in de hotels en resorts aldaar. Vaak bieden zij dan aantrekkelijke kortingen aan.

De meeste mensen die echter op Jamaica willen gaan overwinteren, huren er een huisje of een appartement. Deze vakantiehuisje bevinden zich voornamelijk in de toeristische gebieden van het eiland. De toeristische gebieden van Jamaica zijn te vinden aan de west- en noordkust van het Caribische eiland. Dan moet je denken aan badplaatsen als Negril, Montego Bay, Falmouth, Runaway Bay en Ocho Rios. Maar mensen die van meer avontuur houden, huren geen vakantiehuisje aan de kusten van Jamaica, maar trekken de binnenlanden in. De binnenlanden van Jamaica zijn van een grote schoonheid. De natuur is er ongerept. Natuurliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Zeker als je van vogels houdt. Eén van de mooiste vogels die je er kunt spotten, is de driekleurennon.

Driekleurennon

De driekleurennon is een fladderaar die ressorteert onder de zogenaamde prachtvinken. De driekleurennon heeft mooie kleuren. Het leeuwendeel van het beest is kastanjebruin. Echter; de buik, keel en kop zijn zwart. Daar staat tegenover dat de flanken en de borst wit zijn. Er is qua uiterlijk geen verschil tussen de dames en de heren. De grootte van de driekleurennon schommelt tussen de 11 centimeter en12 centimeter.