In oktober op vakantie naar Jamaica

In oktober op vakantie naar Jamaica gaan is erg aantrekkelijk. Qua weer is het namelijk helemaal niet zo best in oktober in Nederland en België. Doorgaans is het dan waterkoud en staat er een straffe wind. Op Jamaica daarentegen is het een heerlijk weertje met een buitentemperatuur van ongeveer 30 graden Celsius. Bovendien staat er een verkoelend briesje waardoor het er niet erg benauwd aanvoelt.

Hotels & resorts

De meeste mensen die een bezoek brengen aan Jamaica verblijven in een van de talloze hotels & resorts. Deze fantastische accommodaties bevinden zich voornamelijk aan de noord- en westkant van het tropische eiland. De noordkust straalt een totaal andere sfeer uit dan de westkust.

DeMontevin Lodge 

Naast de beeldschone stranden heeft Jamaica nog veel meer te bieden. Ook cultuur- en natuurliefhebbers komen helemaal op het eiland aan hun trekken. Een van de interessante dingen om te bezoeken is DeMontevin Lodge. DeMontevin Lodge is gebouwd in 1881 en is een eclectische mix van Victoriaanse bouwstijl met peperkoekdetails. Het decoratieve ijzerwerk van het gebouw is ontworpen en gegoten in Schotland. Aan de binnenkant omringen de weelderig bewerkte lijstwerk de deuropeningen en schuiven de plafonds het oog naar boven.

Het huis is gebouwd door de Hon. David Gideon, die in 1923 Custos van Portland werd. DeMontevin Lodge wordt nu geëxploiteerd als pension. Veel vooraanstaande personen hebben inmiddels DeMontevin Lodge bezocht. In 1923 verbleef Elizabeth Bowes-Lyon, hertogin van York, vervolgens Koningin Elizabeth, de koningin-moeder, in DeMontevin en in 1953 en 1966 bezocht koningin Elizabeth II. Sinds 1953 werd de kamer waar koningin Elizabeth II verbleef de kamer van de koningin genoemd. Sommige vooraanstaande staatslieden van Jamaica en andere beroemdheden hebben ook tijd doorgebracht in het huis.