In november op vakantie naar Jamaica

In november op vakantie naar Jamaica gaan is de perfecte periode voor mensen die voor weinig geld een fantastische vakantie willen hebben. De maand die volgt is namelijk een stuk duurder. December is de feestmaand van het jaar. Maar niet de feestmaand voor de portemonnee. November daarentegen is spotgoedkoop.

Hotels & resorts

Op Jamaica verblijven de meeste mensen in hotels & resorts. En wat voor een hotels & resorts! De laatste jaren zijn er veel nieuwe hotels & resorts bijgebouwd. Deze accommodaties voldoen aan alle eisen die de hedendaagse toeristen van hun vakantieverblijven verwachten.

Overweldigende natuur

Wie aan Jamaica denkt, denkt in eerste instantie aan parelwitte stranden, rum en reggae-muziek. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden! Een overweldigende natuur bijvoorbeeld. De binnenlanden zijn begroeid met prachtige (oer)bossen. Wat is ook heel bijzonder is, zijn de ontelbaar veel riviertjes waarmee het landschap doorkliefd wordt. Het is zeer de moeite waard om de binnenlanden van Jamaica te verkennen op een vlot.

Orange Bay Railway Station

Ook kent Jamaica een rijke geschiedenis en cultuur. Het is leuk om daar wat van op te pikken. Zo is het interessant om het Orange Bay Railway Station te gaan bezoeken. Het Orange Bay Railway Station toont Jamaica / Georgische kenmerken. Boven de hal van het treingebouw bevindt zich de woning van de stationschef die volledig uit hout is opgetrokken. Een zadeldak aan de zadelkast, waarvan de vrijdragende uiteinden worden ondersteund door verschillende houtstijlen, bedekt dit gedeelte. Het gebouw beschikt ook over een combinatie van glazen verzonken paneeldeuren en schuiframen. Het treinstation van Orange Bay werd gebouwd in 1896.