National Heroes Park Jamaica

Het gebied waarop het National Heroes Park nu staat was ooit een van de meest populaire plekken in Kingston. Gedurende 101 jaar was het land het centrum voor paardenraces op Jamaica. Het was ook de site voor andere sportieve activiteiten zoals cricket en wielrennen. Omdat het een plek was waar mensen van nature samenkwamen, was het gebied ook de locatie voor reizend circussen die het eiland van tijd tot tijd bezochten.

In 1818 kocht de Kingston Council het onroerend goed voor £ 985 en 10 shilling. Toen maakte het deel uit van een eigendom genaamd Montgomery Pen. Het was later bekend als de Kingston Race Course vanwege zijn dominante activiteit en dat bleef zo ​​tot 1953 toen paardenrennen werd overgebracht naar Knutsford Park.

Historische evenementen

In zijn lange geschiedenis zijn verschillende interessante evenementen aan de site gekoppeld. Deze omvatten: 2 augustus 1838, grote feestelijkheden die het einde van de leertijd markeerden en het begin van volledige vrijheid werden hier gehouden.

De Gouden en Diamanten Jubeljaren van Koningin Victoria werden hier onderscheiden in respectievelijk 1887 en 1897. De nationale tentoonstelling van Jamaica werd gehouden van 27 januari tot 2 mei 1891 in een gebouw met de naam Quebec Lodge. Deze site wordt nu bezet door de Wolmer’s School. In 1953 werd de Kingston Race Course omgedoopt tot het George VI Memorial Park ter ere van de overleden koning George VI, de vader van koningin Elizabeth II. Het terrein was voorbereid op het eerste bezoek van de koningin aan het eiland. In hetzelfde jaar werd een oorlogsmonument ter ere van degenen die stierven in de Eerste Wereldoorlog verwijderd van de oorspronkelijke locatie in Church Street en hierheen verhuisd. Elk jaar komen op de Dodenherdenking, de eerste zondag in november, veteranen samen rond de Cenotaaf ter ere van de nagedachtenis van degenen die zijn omgekomen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog.