Muggen op Jamaica!

Veel mensen zijn bang dat zij op vakantie worden gebeten door (gevaarlijke) dieren. Haaien, slangen en schorpioenen bijvoorbeeld. Laten we met de eerste beginnen. In het water dat Jamaica omspoelt, komen geen haaien voor die voor menen gevaarlijk zijn. Geen Jaws-taferelen op Jamaica dus! Bij het woord slang raken ook veel mensen in paniek. Men denkt dat de meeste slangen giftig zijn en direct in de aanval gaan als jij om de hoek komt aanzeilen. Uiteraard is dat helemaal niet het geval. Op Jamaica leven verschillende soorten slangen. Geen van deze slangen is giftig, niemand hoeft dus gevreesd te zijn om dodelijk gebeten te worden door een slang tijdens zijn of haar vakantie op Jamaica.

Muggen zijn eigelijk de enige dieren die voor last kunnen zorgen als je op vakantie gaat naar de tropen, dat geldt ook voor Jamaica. Muggen veroorzaken door verschillende redenen tot last bij mensen. Als je bijvoorbeeld gaat slapen, kan het gezoem je uit je slaap houden. Als je toch wordt gestoken, kan er jeuk ontstaan of kun je besmet raken met een virus of bacterie. Met andere woorden probeer te voorkomen dat je door muggen wordt gestoken. Op Jamaica zijn gelukkig heel veel dieren waar je geen last van hebt en waar je heerlijk van kunt genieten. De klapperral bijvoorbeeld.

Klapperral

De klapperral is een middelgrote vogel. Het verenkleed van het beest heeft een grijsbruine kleur. De klapperral heeft een lange snavel. Deze snavel is een beetje naar beneden gebogen. De poten van de klapperral zijn zeer stevig en hebben een rode kleur. Wat verder heel opvallend is, is de witte vlek op de onderstaart. De lengte van de klapperral bedraagt ongeveer 35 centimeter. Het beest laat zich het liefst zien in waterrijke gebieden.