Mooiste stranden van Jamaica!

De mooiste stranden van Jamaica bevinden zich aan diens noord- en westkant. Dat zijn ook de plaatsen waar de meeste toeristen naartoe togen. De stranden bestaan hier uit fijn poederzand waar je lekker overheen kunt lopen en waar je lekker op kunt gaan liggen om van de zon te genieten. Jamaica is een eiland, dus rondom Jamaica zijn stranden te vinden. Dus ook aan de oost- en zuidkant. De stranden aan die kanten van het eiland zijn veel minder toeristisch en daardoor heel erg aantrekkelijk.

De stranden van Jamaica zijn in twee categorieën op te delen: privé-stranden en openbare stranden. Vaak behoren de privé-stranden toe aan hotels & resorts en zijn dus alleen maar toegankelijk voor gasten van die hotels & resorts. In de meeste gevallen kunnen de niet-gasten toch gebruik maken van de stranden na betaling. Op de privé-stranden van het Bob Marley-eiland wordt je ook niet lastig gevallen door mensen die je van alles willen aansmeren. De openbare stranden zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk. Op deze stranden ontbreekt het wel aan faciliteiten zoals douches, toiletten, et cetera. Naast mooie stranden bezit Jamaica ook hele fraaie vogels, één van die vogels is de Douglas stern.

Douglas stern

De Douglas stern heeft een lengte van 38 centimeter. De Douglas stern is wit. Verder heeft de fladderaar oranje poten, een staart in de vorm van een V en een zwarte kruin. De snavel heeft in de winter een andere kleur dan in de zomer.